marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Noah, interzis si in China: presa straina scrie ca autoritatile chineze se tem de filmele cu teme religioase

Autoritatile de la Beijing au refuzat difuzarea in China a filmului "Noe/ Noah", epopeea biblica cu actorul Russell Crowe in rolul principal, care a fost deja interzis in mai multe tari musulmane din motive religioase, potrivit unor publicatii americane de specialitate.

Noah, interzis si in China: presa straina scrie ca autoritatile chineze se tem de filmele cu teme religioase



Potrivit The Hollywood Reporter, un cotidian al industriei cinematografice americane, care citeaza o sursa apropiata de acest dosar, interdictia s-ar datora in mare parte neincrederii manifestate de regimul comunist chinez fata de filmele cu tematica religioasa, desi autoritatile din aceasta tara nu au precizat deocamdata motivul oficial aflat la baza acestei interdictii.

 


In schimb, Los Angeles Times, cu propriile sale surse anonime, afirma ca refuzul Beijingului ar putea avea la baza motive pur comerciale.


China accepta, intr-adevar, sa difuzeze in fiecare an doar un numar limitat de filme straine si mai ales un numar mic de filme americane cu mare succes la public. Or, China a autorizat deja difuzarea peliculelor "Godzilla", "The Amazing Spider-Man 2" si "Captain America".


Filmul "Noe", de Darren Aronofsky, care a ajuns pe primul loc in box office-ul nord-american si a obtinut in sase saptamani de proiectii aproape 100 milioane de dolari in Statele Unite si 332,6 milioane de dolari pe plan mondial, spune povestea lui Noe si a arcei sale, dar adaugand si o dimensiune ecologista. De exemplu, Noe si familia sa sunt vegetarieni, in timp ce urmasii lui Cain au construit orase si mancau carne.

 

 

 


In Statele Unite, aceasta reprezentare partial decalata in raport cu Biblia a provocat furia anumitor grupuri crestine fundamentaliste. In schimb, interdictia din anumite tari musulmane nu a avut legatura cu forma filmului, ci cu subiectul acestuia: potrivit cenzorilor, filmul "Noe" nu trebuie sa fie difuzat pentru ca islamul interzice reprezentarea profetilor.

 

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies