marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil
Unul dintre cele mai ecranizate personaje din istorie, Hercule Poirot, revine în atenţie în interpretarea lui Kenneth Branagh. Cunoscutul roman al Agathei Christie are parte de o nouă adaptare, poate cea mai elegantă de până acum, iar publicul cu siguranţă va aprecia exotismul Egiptului. Ca multe din romanele lui Christie, Moarte pe Nil are aceeaşi premisă, anume o crimă şi mai mulţi suspecţi - fiecare cu motivele lui să ucidă - prizonieri într-un spaţiu restrâns.
 
Liniștea de pe vasul de croazieră S.S. Karnak, pornit pe Nil cu un alai de personaje din înalta societate, este tulburată brusc atunci când tânăra moștenitoare, Linnet Ridgeway (Gal Gadot), este ucisă. Și asta după nunta ei cu Simon Doyle (Armie Hammer) și tocmai într-o călătorie pe apă c ear fi trebuit să fie luna ei de miere.


 
Renumitului detectiv belgian Hercule Poirot (Kenneth Branagh), invitat și el la bordul navei, i se încredințează sarcina importantă de a-l identifica pe pasagerul responsabil pentru crimă, înainte să ucidă din nou.
 
Pe parcurs se dovedește că mirele Simon Doyle era în mijlocul unui triunghi amoros între Linnet și Jacqueline (Emma Mackey), o fostă logodnică de-a lui, care i-ar fi urmărit obsesiv pe cei doi tineri însurăței. Însă, ca-n orice poveste scrisă de Agatha Christie, nimic nu e ce pare a fi.


 

Filmul „Moarte pe Nil”/„Death on the Nile” (2022) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:45


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies