marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

O surpriză cu deja-vu: prezență regală la Gala Uniter de la Bistrița

Ca și anul trecut, Casa Regală a trimis un reprezentant pentru a înmâna unul dintre cele mai importante premii.

O surpriză cu deja-vu: prezență regală la Gala Uniter de la Bistrița
Familia Regală continuă tradiția prezenței sale la Gala Uniter și, la fel ca în ceilalți ani, și-a trimis un reprezentant pentru a înmâna un premiu important.
 
Astfel, luni, pe 4 iulie, când Uniunea Teatrală din România a prezentat Gala Premiilor din acest an la Palatul Culturii din Bistrița, emisarul regal care a urcat pe scenă a fost Alteța Sa Regală Principesa Sofia. 
 
Fotograf de profesie, fire artistică și o mare iubitoare de teatru, Principesa Sofia a înmânat Premiul pentru Cea mai bună piesă românească a anului 2021 Oanei Hodade, pentru piesa „Scene din viața familiei Stuck” , în cadrul programului derulat sub egida Casei Regale a României.

 
Alteța Sa Regală Principesa Sofia nu este la prima sa apariție pe scena Galei Uniter. Anul trecut, aceasta a înmânat premiul aceleiași categorii scriitorului Mihai Ignat, pentru piesa “Prințesa care sforăia”.

 
Gala Premiilor UNITER a debutat în anul 1991, iar Premiul pentru cea mai bună piesă a anului a fost acordat, fără întrerupere, de atunci și până astăzi.
 
Este unul dintre cele mai importante concursuri de dramaturgie națională din vremurile noastre. În anii 1992-2006, premiul a fost susținut de Fundația Regală Margareta a României. Din 2006, premiul este acordat sub auspiciile Familiei Regale a României.
 
FOTO: Uniter/Adi Bulboacă, Andrei Gîndac

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies