marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Organizatorii TIFF anunță prima ediție SUNSCREEN, un nou festival de film la Constanța

Într-o mare de evenimente muzicale, cinefilii vor avea parte de un eveniment special, organizat pe litoral.

Organizatorii TIFF anunță prima ediție SUNSCREEN, un nou festival de film la Constanța
Sub umbrela TIFF, se pregătește un nou festival de film, de data aceasta la malul mării. Pe principiul dacă muzica are festivalul său, NEVERSEA, de ce nu ar avea și filmul unul dedicat, organizatorii TIFF doresc să demareze acest proiect îndrăzneț chiar din toamna aceasta. Este vorba despre SUNSCREEN Film & Arts Festival, un eveniment cu proiecții în aer liber și în cinema, cine-concerte de excepție, un program dedicat copiilor, dar și petreceri electrizante. 
 
Practic, între 8 și 11 septembrie, spectatorii din Constanța vor putea urmări pe marele ecran zeci de filme de succes și se vor bucura de întâlniri cu invitați speciali din lumea filmului. Un soi de TIFF mai mic, mutat pe litoral.
 
Evenimentul are în spate echipa TIFF, care a transformat Cluj-Napoca într-o destinație internațională pentru iubitorii de film și care se va folosi de experiența acumulată în ultimii 20 de ani pentru a construi un nou eveniment la malul mării.
 
,,În 2022, echipa festivalului de film cu cel mai mare număr de spectatori din România ajunge în cea mai atractivă destinație de vacanță din țară, într-o nouă formulă, concepută special pentru această ocazie. Ne bucurăm că vom putea folosi experiența organizării TIFF în dezvoltarea unui eveniment care sperăm să devină tradiție la Constanța, un oraș care are potențialul să devină un nou punct important pentru cinefili“, spune Tudor Giurgiu, Președintele TIFF.

 

Programul primei ediții SUNSCREEN Film & Arts Festival va include o selecție de peste 30 de filme, cine-concerte cu artiști renumiți, proiecții și ateliere pentru copii și părinți, experiențe cine-culinare și VR Cinema, organizate indoor și în aer liber în cinci locații din Constanța: Piața Ovidiu, Plaja Reyna, Teatrul de Vară Soveja, Sala Jean Constantin și Sala Studio a Teatrului de Stat.

 
FOTO: TIFF


Modifică setările cookies