marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oscar 2013: greselile care l-au costat pe Quentin Tarantino o nominalizare pentru regia de la Django Unchained

Producatorul Harvey Weinstein sau zeul Oscarurlor, cum este numit de presa americana, a marturisit intr-un interviu citat de The Guardian ca greselile sale l-au costat pe Quentin Tarantino o nominalizare la Oscar pentru regie in acest an.

Oscar 2013: greselile care l-au costat pe Quentin Tarantino o nominalizare pentru regia de la Django Unchained


Gurile rele spun ca Harvey Weinstein e exagerat, dur, fara suflet sau chiar nebun, insa e cert ca filmele produse de el au dominat Oscarurile in ultimii ani. In 2012, casa sa de productie si distributie a avut parte de un numar impresionant de nominalizari la Oscar – 16 – prin intermediul a trei pelicule: Iron Lady, My Week With Marilyn si The Artist. Cu un an inainte, in 2011, cu The King’s Speech daduse iarasi lovitura. Producatorul, considerat un geniu al promovarii filmelor pentru sezonul premiilor in industria hollywoodiana, a recunoscut ca pana si el a dat-o in bara.

 

Harvey Weinstein a dezvaluit ca a decis sa trimita DVD-urile cu Django Unchained foarte tarziu catre membrii Academiei Americane de Film din dorinta ca acestia sa vada filmul in cinematografe, nu acasa. Pelicula a primit 5 nominalizari la Oscar printre care pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu, insa a fost ignorata la capitolul regie.

 

"Nu vreau sa folosesc cuvantul <<furat>>, insa sa nu-l ai pe Quentin Tarantino in cursa pentru cea mai buna regie? Este unul dintre cei mai mari regizori ai timpurilor noastre" a marturisit Weinstein care a explicat si de ce crede ca s-a ajuns in aceasta situatie: "Am terminat filmul pe 1 decembrie 2012... Cursa s-a tinut mai devreme anul asta. Voturile s-au incheiat pe 3 ianuarie. Am incercat sa-l aratam oamenilor in cinematografe, nu pe DVD.  Este un film epic iar Tarantino si-a pus tot sufletul in el. Este cel mai important film pentru el, despre cel mai important subiect, iar ideea unui DVD nu mi-a convenit."

"Mi-am dorit ca oamenii sa vada filmul pe marele ecran. I-am spus lui Tarantino ca probabil vom plati un pret mare la Oscar, insa asta era cel mai bun mod de a vedea un film istoric despre un om care refuza sa renunte. Pana la urma ne-am razgandit si am trimis DVD-urile, insa a fost foarte tarziu. Nu am gresit din punct de vedere financiar, filmul este o afacere uriasa de box office. Cert este ca am primit 5 nominalizari si am trimis DVD-urile pe 17 decembrie, cu o saptamana inainte de final."

 

Weinstein si-a asumat vina si pentru dezastrul financiar care a ajuns The Master - drama postbelica a regizorului Paul Thomas Anderson. Filmul a facut doar 24 de milioane de $ incasari si a primit nominalizari la Oscar doar pentru interpretare. "Cred ca as fi putut sa-l <<vand>> mai bine. Sa pregatesc mai mult publicul. Am inceput bine in momentul lansarii, insa oamenii au avut nevoie sa fie <<ajutati>> sa inteleaga mai bine filmul."
 

 

Producatorul regreta si faptul ca tema filmului a fost legata in mod fals de scientologie: "The Master nu este un film despre scientologie sau religie. Este un film despre perioada de dupa Cel de-Al Doilea Razboi Mondial si despre cat de pierduti erau soldatii intorsi acasa, soldati ca si tatal meu. Poate daca explicam filmul in acesti termeni, facandu-l sa arate ca o calatorie spirituala a unui veteran care s-a ratacit, oameni ar fi reactionat diferit la el."
 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies