marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oscar 2014: 12 Years of Slave a castigat marele trofeu si a scris istorie. Vezi lista completa a castigatorilor

Gala Premiilor Oscar din 2014 s-a incheiat, fara nici o mare surpriza. Asa cum se asteptau toti, marii castigatori au fost cei pe care specialistii ii dadeau drept marii castigatori. 12 Years a Slave a luat Oscarul pentru cel mai bun film, Matthew McConaughey l-a invins pe Leonardo DiCaprio si a luat Oscar pentru cel mai bun actor, iar Cate Blanchett a fost recompensata pentru cea mai buna actrita. 

Oscar 2014: 12 Years of Slave a castigat marele trofeu si a scris istorie. Vezi lista completa a castigatorilor

Inca o noapte de aur s-a incheiat la Hollywood, unde a avut loc cea de-a 86-a editie a Premiilor Oscar. 12 Years a Slave a castigat Oscarul pentru cel mai bun film, iar Brad Pitt a ridicat trofeul, in calitate de producator. Matthew McConaughey a luat primul Oscar din cariera pentru rolul principal din Dallas Buyers Club. Toata lumea se astepta la asta, tinand cont de succesul fenomenal in sezonul de premii, dar si milioane de fani au ramas inca o data dezamagiti dupa ce Leonardo DiCaprio a ratat din nou Oscarul.

12 Years a Slave a scris istorie la Oscaruri fiind primul film recompensat cu Oscar cu o regie semnata de un cineast de culoare. Pana acum nici un alt film premiat cu Oscar nu a avut un regizor afro-american. Steve McQueen este astfel primul regizor de culoare care a reusit sa faca asta la Oscaruri.


Cate Blanchett a primit Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal in timp ce Jared Leto si Lupita Nyong'o au fost recompensati pentru roluri secundare. Trofeul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Alfonso Cuaron, pentru Gravity.

 


Editia din acest an nu a oferit prea mai surprize, castigatorii fiind cei la care se astepta toata lumea, conform pronosticurilor dinaintea galei.

 

 

 

 

Lista completa a castigatorilor

 

Oscarul pentru cel mai bun film al anului - 12 Years a Slave


Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal - Matthew McConaughey, Dallas Buyers Club

 


 

 

Oscarul pentru cea  mai buna actrita in rol principal - Cate Blanchett, Blue Jasmine


Oscarul pentru cel mai bun regizor - Alfonso Cuaron, Gravity


Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar -Lupita Nyong'o, 12 Years A Slave


Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar - Jared Leto, Dallas Buyers Club


Oscarul pentru cel mai bun scenariu original - Spike Jonze, Her


Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat - John Ridley, 12 Years a Slave


Oscarul pentru cele mai bune costume - Catherine Martin,  The Great Gatsby


Oscarul pentru cel mai bun cantec original - Let it go, Frozen (Kristen Lopez, Robert Lopez)


Oscarul pentru cel mai bun film strain - The Great Beauty


Oscarul pentru cel mai bun machiaj - Dallas Buyers Club


Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora - Steven Price. Gravity


Oscarul pentru cele mai bune decoruri - The Great Gatsby


Oscarul pentru cel mai bun montaj - Gravity


Oscarul pentru cea mai buna regie de imagine - Gravity


Oscarul pentru cel mai bun documetar - From Stardom

 

Oscarul pentru cel mai bun scurmetraj documentar - The Lady in Number 6: Music Saved My Life


 Oscarul pentru cel mai bun film de scurmetraj - Helium


Oscarul pentru cele mai bune costume - Catherine Martin,  The Great Gatsby



 

 

 

 

Cele mai tari momente de la Gala Premiilor Oscar 2014

 

6:58 Ne laum adio de la cel mai frumos si important eveniment al anului, Gala Premiilor Oscar.

 

6:57: Brad Pitt: "Multumesc tuturor, a fost un privilegiu sa lucrez la aceasta poveste: inegalabilul Steve McQueen este cel care ne-a adus aici. "Multumesc Academiei, frumoasei mele echipe, lui Brad Pitt, fara el nu puteam face acest film. Ma scuzati, sunt extrem de emotionat. Mama, iti multumesc, la fel si copiiilor mei. Povestea uimitoare a lui Solomon ne-a adus aici, toata lumea merita sa traiasca, nu sa supravietuiasca. Dedic acest trofeu tuturor celor care au fost chinuiti de sclavie si milioanelor de oameni care sufera si azi din aceasta cauza.""

 

 

6:56 Cel mai important trofeu de la Oscar. Steve McQueen urca aalturi de echipa sa sa ridice trofeul pentru 12 Years a Slave, cel mai bun film al anului, al 86-lea film din istorie premiat cu Oscar

 

6:56 Oscarul pentru cel mai bun film al anului - 12 Years a Slave


6:55 Will Smith va prezenta marele castigator al serii, cel care va lua Oscarul pentru cel mai bun film al anului

 

 

6:50 Sala il aplauda in picioare pe Matthew: "Multumesc, multumesc pentru acest trofeu. Si celorlati nominalizati, toti ati fost impecabili. Jean Marc Vallee, Jared Leto, Jennifer Garner va mutlumesc. Astept 3 lucruri in viata: ii multumesc lui Dumnezeu, mi-a oferit oportunitati mari in viata, familiei mele, tatalui meu care e Sus acolo si danseaza probabil. Tata, tu m-ai invatat cum sa fiu barbat, mamei mele, sotiei mele. Tu esti cea pe care vreau sa  o fac cea mai mandra.

Cand aveam 15 ani, m-am intrebat cine este eroul meu: eu, peste 10 ani.. Mereu voi incerca sa fiu mai bun. All righ, all right, all right le spun tuturor celor care isi urmeaza visul" a spus actorul cu lacrimi in ochi.

6:48 Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal - Matthew McConaughey

 

 

6:47 Jennifer Lawrence urca pe scena pentru mult asteptatul moment al serii, sa ofere Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal

 

6:44 Cate Blanchett castiga primul Oscar pentru rol principal, dar al doilea din cariera.  Este aplaudata in picioare. "Stati jos, va rog. Multumesc domnule Day-Lewis. Multumesc, Amy Adams, m-ai dat pe spate, Meryl, Sandra, as putea urmari mereu interpetarile voastre. Julia, teapa, glumesc, stii tu. Multumesc Woody Allen ca mi-ai oferit aces rol. Si celor din industrie care sprijina filme cu personaje feminine puternice, dar castiga si bani. Le multumesc fiilor mei, sotului meu, esti o legenda.Sally, impart cu tine trofeul."

 

6:42 Oscarul pentru cea  mai buna actrita in rol principal - Cate Blanchett

 

6:41 Daniel Day-Lewis urca pe scena pentru a prezenta Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal

 

 

6:39 Urmeaza o scurta pauza, dupa care vom afla cei mai improtanti castigatori, pentru filmul anului, cel mai bun actor si actrita.

 

6:35 Sala aplauda frenetic. Alfonso Cuaron este primul regizor mexican din istorie recompensat cu Oscar. "Multumesc Academiei. Filmul este o transformare care te schimba si asta a fost Gravity pentru mine. Vreau sa impart acest trofeu cu cei care m-au ajutat, cu fiul meu, co-scenarist, Jonas Cuaron, Sandra Bullock. Sandra, tu esti sufletul acestui film, unul dintre cei mai tari oameni. Ii multumesc lui Clooney ca a avut incredere in mine. Si celor destepti, adica intelepti, de la Warner Bros. care au produs filmul. "

 

 

6: 34 Oscarul pentru cel mai bun regizor - Alfonso Cuaron

 

6:31 Angelina Jolie si Sidney Poitier urca pe scena. Toata sala aplauda in picioare. Ei vor inmana trofeul pentru cel mai bun regizor. "Este onoarea mea sa prezint acest premiu langa o legenda ca domnul Poitier". "Este placerea mea sa fiu intr-o astfel de companie, sa sarbatorim acesti oameni talentati. Este incurajator ce vedem. Continuati sa faceti aceasta treana minunata" au spus cei doi despre regizorii nominalizati.

 

6:28 Ellen il felicita pe Spike Jonze, pentru trofeu. El a semnat si regia filmului Her

 

6:27 Spike Jonze isi ridica primul Oscar din cariera. "Multumesc, e un moment uimitor. Nu sunt aici singur, ci cu toti cei care m-au ajutat sa fac acest film. Am facut un film despre relatii, ceea ce ne defineste, va dedic tuturor acest premiu".

 

6:26 Oscarul pentru cel mai bun scenariu original - Spike Jonze, Her

 

6:25 Primul Oscar din cariera pentru John Ridley, cu 12 Years a Slave. "Multumesc tuturor, am inceput cariera cu scenarii de sitcomuri. Este un film sfasietor, este viata lui Solomon Northup. Iti multumesc, domnule Pitt si tuturor celor care au muncit pentru ca el sa poate fi realizat".

 

6:24 Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat - John Ridley, 12 Years a Slave

 

 

6:23 Robert De Niro si Penelope Cruz prezinta Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat

 

6:22 Dupa pauza, revenim la gala. Ellen DeGenere a luat celebra palarie a lui Pharell si strange bani de la cei din sala. Brad Pitt, Meryl Streep pun si ei bani

 

6:16 Oscarul pentru cel mai bun cantec original - Let it go, Frozen (Kristen Lopez, Robert Lopez)

 


6:13 Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora - Steven Price. Gravity


6:12 Jamie Foxx si Jessica Biel prezinta Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora

 

 

6:09 John Travolta prezinta urmaoturl moment artistic. Pe scena a urcat Idina Menzl si interpreteaza melodia Let It Go, din Frozen, castigatorul pentru cel mai bun film de animatie. Pe langa Oscar, filmul are un alt succes remarcabil: a trecut de pragul de 1 miliard de dolari la nivel global.

 

 

5:46 Chris Evans prezinta inca un moment dedicat eroilor din cinematografie. Pe ecran ruleaza moemente din filme cu super eroi ca Man of Steel, Hunger Games, dar si filme precum Casablanca.

 

5:44 Acesta este al doilea premiu pentru The Great Gatsby. Filmul lui Baz Luhrmann a castigat premiile in ambele categorii in care a fost nominalizat in acest an

 

5:44 Oscarul pentru cele mai bune decoruri - The Great Gatsby

 

5:43 Benedict Cumberbatch si Jennifer Garner prezinta Oscarul pentru decoruri

 

 

5:43 Ellen DeGeneres revine pe scena, insa imbracata ca o printesa

 

5:35 Pink ofera un moment artistic superb, in onoarea filmului The Wizard of Oz. In timp ce canta, in spate, ruleaza imagini si scene clasice din filmul capodopera, in care apare celebra Judy Garland. Din momentul artisitc, nu lipseste interpretarea cantecului simbol Somwhere over the Rainbow.

 

5:32 Whoopy Goldberg este pe scena si prezinta inca un moment al eroilor din cinematografie..."Cand era mica Ziua Recunostintei era pentru mine ca un basm, venea Vrajitorul din Oz". Actrita prezinta momentul special in onoarea filmului capodopera Vrajitorul din Oz, cu Judy Garland din 1939. Se implinesc 75 de ani de la lansare.

 

5:31 Alfonso Cuaron urca pe scena alaturi de Mark Sanger. Regizorul mexican s-a implicat si in aspectele tehnice, acesta fiind primul sau Oscar, dar nu in calitate de regizor

 

 

5:30 Oscarul pentru cel mai bun montaj - Gravity

 

5:29 Anna Kendrick  prezinta Oscarul pentru cel mai bun montaj

 

5:28 Emmanuel Lubezki isi ridica trofeul. Gravity are pana acum cele mai multe premii, in special pentru categoriile tehnice

 

5:27 Oscarul pentru cea mai buna regie de imagine - Gravity

 

5:26 Amy Adams si Bill Murray prezinta Oscarul pentru cea mai buna regie de imagine

 

 

5:20 Urca pe scena prima presedinte de culoare a Academiei Americane de Film, Cheryl Boone Isaacs

 

 

 

5:20 Ellen revine, cu un baiat care aduce cutii de pizza si imparte bucati de pizza in sali. Brad Pitt, Chiwetel primesc cate o felie :). Meryl Streep si Julia Robert iau cate o felie, iar toata sala se amuza. "Leo ti-e foame?". Jared Leto a intrat si el in joc, la fel si Harrison Ford. ""Cine are bani sa le plateasca"' glumeste Ellen. "Harvey Weinsten, avem nevoie de tine sa platim pizza. Sandra, tu ai bani. Marty, vrei o felie"?

 

5:13 Lupita este triumfatoare. Toata sala o aplauda. "Daaaa. Multumesc Academiei. Salut sufletul Lupitey. Steve McQueen, esti un artist. Iti multumesc ca m-ai adus aici, este calatoria vietii mele" spune plangand actrita premiata cu Oscar. "Chiwetel, iti multumesc pentru profunzime, Michael Fassbender, ai fost sprijinul meu. Nu as fi aici fara voi. Multumesc familiei mele si scolii Yale, care m-au invatat ceea ce stiu". Rolul din 12 Years a Slave a fost cel de debut, invingand o mie de candidate.

 

5:12 Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar -Lupita Nyong'o

 

 

 


5:11 Christoph Waltz urca pe scena si prezinta actritele nominalizate pentru cel mai bun rol secundar

 

5:09 Oscarul pentru cel mai bun montaj de sunet - Gravity

 

5:07 Oscarul pentru cel mai bun  sunet - Gravity

 

5:05 Charlize Theron si Chris Hemsworth urca pe scena. Cei doi sunt absolut superbi. Ei prezinta Oscarul pentru cel mai bun sunet

 

5:04 Kristen Bell si Michael B. Jordan sunt pe scena si prezinta premiile speciale obtinute de cei care au inovat cinematografia cu efectele speciale si noi tehnologii

 

 

5:00 Unul dintre cele mai tari momente: Ellen se pozeaza cu cele mai tari staruri:"Punem aceasta poza acum pe Twitter" cu Jennifer Lawrence, Lupita Nyong"o si Bradley Cooper

 

4:54 Brad Pitt ii invita pe scena pe cei de la U2, care vor intepreta melodia Ordinary Love din filmul Mandela: Long Walk from Freedom

 

 

4:53 Ellen DeGeneres s-a schimbat intr-un costum alb elegant. Ea il prezinta pe Brad Pott, care urca pe scena in aplauzele celor din sala

 

 

4:50 Tyler Perry prezinta alte 3 filme nominalizat la Oscar in acest an. Nebraska, Her si Gravity

 

4:49 Italia castiga din nou la Oscar. Regizorul filmului, Paolo Sorrentini, isi ridica trofeul, multumind tuturo celor care l-au inspirat, inclusvi Scorsese sau Felini.

 

4:49 Oscarul pentru cel mai bun film strain - The Great Beauty

 


4:48 Ewan McGregor si Viola Davis sunt pe scena si prezinta Oscarul pentru cel mai bun film strain

 

4:40 Kevin Spacey este o prezenta geniala pe scena. El prezinta premiul onorific oferit de Academia Americana de Film, oferit lui Angela Lansbury, Steve Martin si Angelina Jolie.

 

4:37 Oscarul pentru cel mai bun documetar - From Stardom

 

4:36 Bradley Cooper urca pe scena si prezinta Oscarul pentru cel mai bun film documentar

 

4:35 Ellen DeGeneres revine in atentie. Vedeta glumeste si intreba cine va manca pizza in seara asta, tinand cont ca gala dureaza peste 3 ore.

 

4:33 Oscarul pentru cel mai bun scurmetraj documentar - The Lady in Number 6: Music Saved My Life

 

4:30 Oscarul pentru cel mai bun film de scurmetraj - Helium

 

4:29 Kate Hudson si Jason Sudeikis urca pe scena, dupa o scurta pauza. Actrita arata superb si va fi cu siguranta trecuta pe lista celor mai bine imbracate vedete

 

4:23 Zac Efron vine pe scena. Acesta prezinta un moment artistic. Karyin O intepreteaza live melodia The Moon, de pe coloana sonoara a filmului Her

 

4:22 Echipa din spatele filmului Gravity, care au lucrat la efectele speciale, urca pe scena pentru a-si ridica trofeul. Ei multumesc tuturor celor au lucrat la film, in special lui Alfonso Cuaron, regizorul peliculei si Sandrei Bullock, eroina principala.

 

4:21 Oscarul pentru efecte speciale -Gravity

 

4:20 Emma Watson si Joseph Gordon-Levitt prezinta Oscarul pentru cele mai bune efecte speciale

 

4:17 Sally Field prezinta cativa dintre eroii mari ai cinematografiei, personaje inspirate din viata reala ale caror povesti au fost transpuse in film. Pe ecrane ruleaza imagini din filme ca 43, The Blind Side, Lincoln, Lista lui Schindler, The Untouchables, Zero Dark Thirty, Argo si multe alte filme inspirate din evenimente reale. Tema din acest an a premiilor Oscar a fost numita "eroii din cinematografie"

 

4:16 Ellen urca din nou pe scena. Prezentatoarea o invita pe scena pe Sally Field

 

 

4:14 Oscarul pentru cel mai bun film de animatie - Frozen


4:12 Oscarul pentru cel mai bun scurmetraj de animatie - Mr. Hublot

 

4:10 Matthew McConaughey urca pe scena si prezinta cel mai bun scurtmetraj de animatie

 

4:09 Gala este reluata dupa o scurta pauza. Ellen DeGeneres revine, aceasta glumeste cu Bradley Cooper, despre care spune ca trebuie sa primeasca un premiu de consolare

 

4:05 Channing Tatum urca pe scena si prezinta "Team Oscar"

 

4:02 Harrison For prezinta  filmele nominalizate la Oscar in acest an, American Hustle, Dallas Buyers Club, The Wolf of Wall Street

 

4:00 Robin Matthews si Adruitha Lee isi ridca trofeul. Premiul este spectaculos, bugetul alocat pentru machiaj a fost de doar 250 de dolari, insa rezultatele au fost spectaculoase, in special in cazul lui Jared Leto, care era total de nerescunoscut in film.

4:00 Oscarul pentru cel mai bun machiaj - Dallas Buyers Club


 

3:58 Catherine Martin, cea care s-a ocupat de costumele pentru The Great Gastby, urca pe scena pentru a-si ridica Oscarul.

 

3:57 Oscarul pentru cele mai bune costume - Catherine Martin,  The Great Gatsby

 

 

3:56 Samuel L. Jackson si Naomi Watts sunt urmatorii prezentatori. Ei vor oferi Oscarul pentru cele mai bune costume


3:50 Kerry Washington il prezinta pe Pharell Williams, care va interpreta live melodia Happy din Despicable Me 2. El este nominalizat la Oscar pentru cel mai bun cantec

 

3:46 Jim Carrey urca pe scena. "Cred ca e obositor sa fii mereu nominalizat la Oscar...imi imaginez. Sunt incantat sa fiu aici in seara asta, pentru ca eroul meu Bruce Dern, e nominalizat la Oscar. " Actorul prezinta  filmele de animatie nominalizate

 

 

3:41 Jared Leto: "Incredibil. Ellen te iubesc. Sunt mandru sa impart calatoria asta cu ceilalti nominalizati, va respect. In 1971, in Louisiana, era o femeie tanara, care era insarcinata cu al doilea copil. Ea  si-a ajutat copiii sa faca ceva special. Aceasta femeie este mama mea, te iubesc ca m-ai invatat sa imi urmesc visele. Shannon, fratele meu, iti multumesc ca esti prietenul meu cel mai bun. Pentru toti visatorii, care urmaresc aceasta seara, cei din Ucraina si Venezuala, va spun ca suntem langa voi, in timp ce voi incercati imposibilul. Sunt multi oameni care m-au ajutat sa ajung aici, va multumesc tuturor. Matthew, te iubesc. Acest premiu este dedicat milioanelor care au murit de SIDA. Sunt langa toti cei care se lupta cu aceasta boala. Va multumesc" a spus Leto, care a castigat primul Oscar din cariera.

 

3:40 Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar - Jared Leto, Dallas Buyers Club


3:39 Anne Hathaway prezinta primul premiu al serii, cel mai bun actor in rol secundar

 

 

3:35 Atmosfera este destinsa de prezentatoare, care a inceput in forma si face toata sala sa rada. Ea le-a reamintit de momentul de anul trecut, cand Jennifer Lawrence a cazut. "Daca anul asta castigi, iti aducem noi Oscarul, sa avem grija" a spus Ellen. "Jared, ai un par superb. Esti frumusel foc" i-a spus aceasta lui Jared Leto, nominalizat la Oscar pentru rol secundar in Dallas Buyers Club.

 

 

3:30 A inceput Gala Premiilor Oscar 2014. Gazda evenimentului, Ellen DeGeneres, incepe spectacolul si prezinta cativa dintre cei nominalizati in acest an.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies