marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 5 beneficii ale laptelui praf pentru sugari și copii mici

Alăptarea exclusivă, în primele șase luni de viață, este o piatră de temelie în schema îngrijirii nou-născuților.
(P) 5 beneficii ale laptelui praf pentru sugari și copii mici
Corpul mamei produce laptele instinctiv, după momentul nașterii. Acesta asigură toți nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase și consolidează relația dintre mamă și prunc.

Însă, atunci când lactația întârzie să apară sau, din diverse motive alăptarea la sân a bebelușului este imposibilă, mama poate apela la un aliat de nădejde - laptele praf. Vei afla, în rândurile ce urmează, cele mai importante cinci beneficii ale acestui produs „minune”!
 

Diversitatea

Pentru a satisface nevoile diverse ale sugarilor, producătorii de lapte praf pentru creștere au dezvoltat mai multe sortimente. Mai întrebuințat este cel produs din lapte de vacă, dar există și variante din soia sau proteine predigerate. Un copil cu reacție alergică la lactoză va beneficia de o formulă în care această glucidă din lapte nu se regăsește.

Pentru alte probleme digestive, însă, alege un lapte praf obținut din proteine predigerate. În caz de constipație, optează pentru formula pe bază de soia.

Dacă sugarul are predispoziție la alergii, vei găsi pe rafturile supermarketurilor sortimente hipoalergenice, cu proteine hidrolizate. Nu uita că recomandarea perfectă ar trebui să vină de la pediatru, care te va ajuta să identifici laptele praf potrivit pentru bebelușul tău.
 

Controlarea atentă a cantității ingerate

Atunci când alăptezi, este destul de dificil să aproximezi cantitatea de lapte pe care nou-născutul o consumă la masă, la gustare, apoi la a doua gustare, la masa principală și tot așa.

Însă, când folosești laptele praf pentru creștere, fie în completare sau ca alimentație exclusivă, poți măsura, cu exactitate, cât îi dai celui mic să mănânce. Astfel, vei putea ține cont de recomandările pentru greutatea și vârsta lui.
 

Apropierea dintre nou-născut și ceilalți membri ai familiei

Biberonul cu lapte poate fi un obiect-cheie în interacțiunea micuțului tău cu restul celor apropiați! Momentul mesei este foarte important pentru dezvoltarea afectivă a bebelușului, iar persoana care îl hrănește devine o prezență pozitivă, chiar  îmbucurătoare. În plus, mai e un secret la mijloc - vei primi un binemeritat moment de respiro.
 
Lista restricțiilor se reduce

Laptele matern poate prelua anumite substanțe din corp, așa că mamele care alăptează nu pot consuma orice alimente sau lichide își doresc.

Dar înlocuirea, la nevoie, a laptelui matern cu formula praf îi oferă mamei un avantaj în plus! Lista restricțiilor tale se va reduce la o simplă recomandare pentru un stil de viață echilibrat, ca să poți ține pasul cu bebelușul tău aflat în creștere.

De asemenea, în perioada alăptatului, nu poți lua anumite medicamente, deoarece unii compuși pot ajunge în lapte. Formula praf, în schimb, îți permite să urmezi tratamente medicale, fără riscul de a transmite substanțe nocive către bebeluș.
 

Aportul nutritiv

Laptele praf de creștere conține o mulțime de substanțe nutritive, necesare pentru ca micuțul tău să se dezvolte sănătos.

Unele formule au fost chiar îmbogățite cu vitamine și nutrienți. Fierul poate ajuta la prevenirea anemiei, iar probioticul Bifidobacterium lactis ajută la tratarea diareei, la ameliorarea colicilor și la scăderea riscului de alergii alimentare.

Vei găsi o varietate de sortimente de lapte praf, la Carrefour, în formule ce respectă standardele de siguranță și cerințele nutritive, astfel încât puiul tău să primească tot ce e mai bun, la orice masă!
 

Acestea sunt cele mai importante cinci beneficii ale laptelui praf pentru creștere, iar, acum, le știi și tu! Cercetările medicale moderne au demonstrat că este un mit lipsa de nutrienți a acestui înlocuitor pentru laptele matern. Avantajele formulei de lapte praf ca înlocuitor sau supliment alimentar nu sunt, totuși, de ignorat. Nu crezi?

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies