marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 6 factori ce te vor ajuta să iei deciziile corecte în afaceri

Poate fi stresant atunci când trebuie să iei decizii importante pentru afacerea ta. Cu toții dorim să acționăm corect și eficient, iar acest lucru poate crea multă anxietate, dar este un lucru necesar în business.
(P) 6 factori ce te vor ajuta să iei deciziile corecte în afaceri
Iată mai jos șase factori care te pot ajuta să iei deciziile corecte pentru propria afacere.
 
1. Cunoaște toate detaliile despre compania ta

Adună toate informațiile despre activitățile care îți afectează afacerea. Acest lucru este important, deoarece nu dorești să pierzi informații critice care ar putea face diferența în modul în care îți conduci afacerea. De asemenea, fiind parte din procesul de colectare a informațiilor, poți să elimini prejudecățile sau opiniile subiective.
 
De exemplu, înțelegerea modului în care funcționează concurența ta este foarte importantă. Găsirea modalităților de îmbunătățire a satisfacției clienților este un alt exemplu de cunoaștere a faptelor companiei tale. Un proprietar de afacere poate vorbi cu angajații și clienții săi pentru a obține informațiile necesare cu privire la anumite operațiuni comerciale. De asemenea, este important să citești toate rapoartele tale importante despre afaceri și să fii la curent cu mediatizarea afacerii. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care un proprietar de afaceri ar trebui să le știe despre compania sa.
 
2. Concentrează-te asupra rezultatelor

Gândește-te la ceea ce dorești și ia în considerare posibilele rezultate ale deciziei tale. O persoană trebuie să se concentreze pe obiectivele pe termen scurt și pe termen lung cu privire la fiecare aspect al companiei sale. De exemplu, este foarte important să fii la curent cu situațiile financiare ale companiei. Cunoașterea problemelor pe care le au angajații reprezintă un alt exemplu de determinare a direcției companiei tale.
 
Căutarea de modalități de îmbunătățire a modului în care compania ta își desfășoară activitatea reprezintă un drum lung în îndeplinirea obiectivelor de afaceri. Pentru acest lucru te poți folosi de anumite soluții software pentru afaceri, mai exact de servicii business intelligence
 
Acestea oferă răspunsuri complete la toate întrebările pe care și le pune un manager cu privire la afacerea lui. Mai exact oferă instrumente pentru decizii atent calculate, anticipând inclusiv impactul acestor decizii, oferă analizele rezultatelor obținute, inclusiv pe vânzări și achiziții, evaluarea angajaților, contabilitate financiară, toate aceste analize fiind bazate pe situația „la zi” si nu pe cea de acum o lună.
 
3. Întreabă în jur

Este important să iei în considerare alte puncte de vedere, diferite de ale tale, așa că primește sfaturi de la prietenii și colegii de afaceri.
De exemplu, o tehnică bună este să discuți cu colegii și managerii tăi de afaceri importanți pentru a obține opinia lor despre cum să-ți gestionezi afacerea. Dacă trebuie să iei o decizie cu privire la ce client ar trebui să gestioneze campania de marketing. Întreabă consilierii tăi de afaceri și alți manageri despre ce cred ei că ar fi cel mai potrivit pentru aceasta.
 
În plus, un businessman se poate alătura unui grup local de sprijin pentru afaceri pentru networking cu alți profesioniști din domeniu. Aceasta este o modalitate excelentă de a obține informații valoroase despre industria în care activezi.

4. Relaxează-te

Nu încerca să faci totul dintr-odată, iar când lucrurile devin stresante, oprește ceea ce faci și fă o pauză de 10 minute. Respiră adânc și încearcă să faci ceva care te va face să te simțiți mai relaxat, cum ar fi să faci o plimbare de 10 minute, să asculți radioul sau să faci câteva exerciții de întindere pentru a ajuta la stres. Te vei simți mai bine și vei obține o perspectivă nouă asupra situației tale actuale, indiferent dacă este vorba despre angajații tăi, oferind o prezentare sau îmbunătățind planul de marketing al companiei.
 
5. Păstrează cursul

Gestionarea propriei afaceri implică o serie de decizii de afaceri în curs. Nu amâna deciziile importante și nu îți face griji cu privire la greșelile tale din trecut - continuă să te concentrezi asupra a ceea ce este mai bun pentru companie. Pentru a determina cel mai bun rezultat pentru afacerea ta, ascultă întotdeauna nevoile clienților tăi și organizează-ți finanțele și cheltuielile. Satisfacția clienților și asigurarea faptului că compania nu rămâne fără bani sunt câteva dintre prioritățile importante ale oricărei afaceri. Dacă afacerea merge într-o direcție greșită, atunci trebuie să reevaluezi modul în care îți conduceți afacerea.
 
6. Învață din greșelile tale și reevaluează

Dacă faci o afacere incorectă, următorul pas este să înveți din greșelile tale și să pornești de la ele. Află ce ai făcut bine și află ce ai greșit. De exemplu, compania ta decide asupra unui plan de marketing pentru un anumit produs, și totuși nu obții rezultatele așteptate în ceea ce privește vânzările și satisfacția clienților. Când se întâmplă acest lucru, află ce a mers greșit și folosește aceste cunoștințe data viitoare când vei comercializa celelalte produse.


Modifică setările cookies