Puține sunt femeile care nu visează la buze mai pline, mai cărnoase, și cu un contur bine definit.
Din fericire, însă, datorită procedurilor de
mărire buze cu acid hialuronic, visul se poate transforma. Molecula de acid hialuronic se regăsește, în mod natural, în corp. Aceasta atrage apa în țesuturi și oferă, astfel, volum. Când este injectat în buze, acidul hialuronic poate îmbunătăți, însă, și forma buzelor, pe lângă creșterea volumului. Iată câteva motive pentru care poți face din acidul hialuronic un aliat de preț pentru buzele tale:
Vei avea buze cărnoase și hidratate
Acidul hialuronic te ajută să obții buze mai cărnoase, așa cum ți-ai dorit întotdeauna. Prin injectări repetate, poți avea buze mai mari și mai frumoase, fără însă ca acestea să capete un aspect neplăcut, deloc natural. Dacă ai probleme cu crăparea buzelor, mai ales în sezonul rece, augmentarea cu acid hialuronic te scapă de această problemă. Această substanță captează apa și menține hidratarea buzelor în permanență. Cu cât bei mai multă apă, cu atât mai mult va persista efectul acidului hialuronic injectat în buze.
Rezultate rapide și de durată
Te poți bucura de rezultate imediat după injectare. Acidul hialuronic acționează imediat, mărindu-ți buzele pe măsură ce pătrunde în țesuturi. În primele zile după procedură, vei avea buzele inflamate, însă, în cel mult o săptămână, buzele se vor „așeza“ și te poți bucura din plin de ele.
Rezultatele sunt de durată, însă, nu permanente. Efectul injectării cu acid hialuronic durează, în medie, 6 luni. Pe măsură ce repeți injectările, efectele vor persista tot mai mult. Dacă nu ești 100% sigură că vei fi mulțumită de aspectul buzelor tale după injectare, nu trebuie să te temi. Acestea vor reveni la forma inițială după, cel mult, o jumătate de an. Mai mult decât atât, chiar dacă apelezi la injectări repetate cu filler cu acid hialuronic, trebuie să știi că poți topi acidul din buze instantaneu prin injectarea unei substanțe speciale.
Procedură nedureroasă și nepericuloasă
Injectarea acidului hialuronic nu este o procedură dureroasă, fiind făcută după ce zona este amorțită. Anestezierea se face de cele mai multe ori cu o cremă. Nu recomand anesteziile cu injecții deoarece anestezicul local injectat sub mucoasa buzelor in diferite zone va deforma considerabil buzele existand apoi riscul de asimetrii. Pentru că nu este o procedură foarte dureroasă, majoritatea femeilor preferă crema anestezică.
Procedura nu durează mai mult de 30 de minute. Riscul de reacții alergice este foarte mic, spre deosebire de alte fillere. Întrucât acidul hialuronic se găsește, în mod natural, în organism, el va fi asimilat cu ușurință în țesuturi. De aceea, de altfel, nu există efecte secundare majore în urma injectării cu acid hialuronic. În primele zile, pot apărea inflamația sau vânătăile, însă, după 2-3 zile, vor dispărea.
E bine sa stiti ca eu folosesc ca si tehnica de injectare o canula, nu clasicele ace. Astfel, mucoasa buzelor nu va fi intepata, ci produsul va fi distribuit cu ajutorul canulei, care va fi introdusa de la nivelul comisurilor bucale, iar aparitia de vanatai, edeme si inflamatie vor fi foarte reduse. Compresele cu gheață și antiinflamatoarele pot calma aceste manifestări, dar pacientele mele nu le folosesc niciodata.
Costurile măririi buzelor cu acid hialuronic nu sunt atât de mari ca în cazul celei cu grăsime proprie. Tariful pentru o asemenea procedură variază în funcție de medicul și clinica aleasă, precum și de tipul de filler folosit. Oricum ar fi, este o procedură accesibilă.
Acidul hialuronic te poate ajuta să obții zâmbetul la care de multă vreme visezi, oferind volum și contur buzelor tale. Dacă te bate gândul să apelezi la augmentarea cu acid hialuronic, nu mai amâna. În mod cert, vei fi mulțumită de rezultate.
Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
www.cosmedica.ro
https://www.instagram.com/clinica_cosmedica/