marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Cum spălăm corect geamurile?

Una dintre sarcinile casnice care pun în dificultate gospodinele este spălatul geamurilor.
(P) Cum spălăm corect geamurile?
Oricând de bine au freca sticla și ramele, parcă întotdeauna rămân urme inestetice. Ce e de făcut și cum se curăță corect, astfel încât ferestrele tale să lucească de curățenie și să se păstreze curate timp îndelungat? Ei bine, există câteva secrete, de la metoda folosită până la ustensilele pe care le ai la dispoziție.
 
Pont: Știai că geamurile nu se curăță niciodată când bate soarele în ele? Motivul? Soluția de spălare se va usca mult prea repede, înainte să apuci să o distribui pe toată suprafața ferestrei.

Iată câteva modalități prin care te asiguri că speli corect și eficient ferestrele casei tale:

Alege ustensilele și produsele potrivite

O cârpă și un spray de curățare sau pur și simplu apă. Da, pot fi suficiente pentru o clădire, însă nu și pentru o spălare corectă. Înainte de toate, asigură-te că ai la dispoziție ustensilele potrivite.

Alege o lavetă, un burete poros, dacă geamurile sunt destul de murdare, iar mai apoi o rolă de șervețele sau hârtie. Poți apela chiar și la ziar, însă ai grijă că tușul folosit la tipărire poate provoca mai multă murdărie decât curățenie.

Folosește un detergent special pentru geamuri, care să aibă un pulverizator, astfel ca substanța să fie distribuită pe toată suprafața pe care urmează să o cureți. Spală de sus în jos și șterge primul strat de mizerie.

Ulterior, dacă ai la îndemână o racletă, poți finisa operațiunea prin a îndepărta surplusul de substanță de curățare. În mare, acestea sunt ustensilele de care ai nevoie pentru a spăla corect și eficient geamurile. Poți comanda online toate produsele pentru casa și în mod cert procedura va fi una de succes, adică vei avea ferestre curate și strălucitoare.
 

Folosește mănuși pentru a putea folosi corespunzător produsele de curățare

Știm, gospodinele evită să folosească mănuși și fac treburile casnice cu mâinile goale. Însă, atât pentru a proteja pielea, cât și pentru a putea folosi corespunzător produsele de curățare, care adesea conțin substanțe chimice, este indicată utilizarea mănușilor de menaj. Vei putea freca mai bine un geam cu un grad mare de murdărie pe el la exterior și, în plus, vei evita prelingerea apei până la cot.
 
Spălare pe orizontală sau pe verticală?

Una dintre întrebările cele mai frecvente cu privire la spălarea corectă a geamurilor este: orizontală sau verticală? În general, geamurile se spală pe verticală, de jos în sus, pentru a evita ca apa să se scurgă în partea de jos, adică pe pervaz. Însă, având în vedere că ferestrele se curăță și la exterior, atunci poți varia procedura.

Concret, spală-le pe verticală la interior, iar la exterior, dacă e nevoie să te întinzi și să utilizezi o racletă, atunci mișcarea pe orizontală este mai potrivită. În plus, la final, vei vedea dacă există urme inestetice și pe care parte a geamului.
 

Nu spăla geamurile când e soare afară

Poate că n-ai luat în calcul acest aspect, dar el este extrem de important. Geamurile se spală atunci când soarele sau căldura de afară nu bat în ele. Motivul? N-o să apuci să pulverizezi foarte bine detergentul, căci se va usca instant. Curăță-le dimineața sau pe inserat ori alege o zi cu nori.
 
Curătă pervazul înainte, pentru a evita o murdărie mai mare

Un alt truc util folosit de gospodine în spălarea geamului este curățarea în prealabil a pervazului. Dacă are praf și se va scurge pe el apă, probabilitatea ca murdăria să se extindă va fi și mai mare. Șterge cu o cârpă umedă praful și murdăria și apoi apucă-te de ferestre.
 
Treburile casnice nu trebuie să fie o povară pentru nimeni, iar atunci când știi exact ce trucuri să folosești pentru a curăța rapid și eficient orice suprafață, lucrurile devin din start mult mai simple .Ține cont de recomandările de mai sus pentru geamuri curate în cel mai scurt timp!

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies