marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Cum te pregătești pentru renovare: 4 recomandări

Renovările sunt sau ar trebui să fie, întotdeauna, un prilej de bucurie, fiindcă aduc noutatea în casele noastre.
(P) Cum te pregătești pentru renovare: 4 recomandări
Dacă și tu crezi la fel, și tocmai te pregătești de o renovare, încearcă să ai în vedere, totuși, câteva aspecte foarte importante. În acest fel, proiectul pe care îl începi va fi un adevărat succes. Iată ce ar trebui să faci:

Fă un plan al lucrărilor

Pentru a ști, mereu, dacă ești în grafic în ceea ce privește lucrările, ar fi indicat să îți stabilești un plan sau un proiect. În acest fel, vei vedea, exact, ce ai de făcut și care este ordinea operațiunilor. Mai mult, nici nu vei sări vreo etapă și nici nu vei uita să achiziționezi vreun material de care ai nevoie. Dacă faci lucrările în regie proprie, tot tu trebuie să faci și planul, în vreme ce, dacă apelezi o firmă de construcții, planul îți va fi prezentat sub formă de deviz, împreună cu un cost estimativ al lucrării. 

Stabilește o listă cu sculele și materialele necesare

Indiferent de tipul lucrărilor, renovările au, mereu, nevoie de câteva lucruri comune, care se folosesc, în general, în construcții sau renovări. Nu uita că s-ar putea să ai de lucru și la înălțime, așa că trebuie să-ți achiziționezi schele de aluminiu de pe site-ul celor de la Mathaus. De asemenea, vei avea nevoie de rulete, cuttere și șurubelnițe, pe care le vei găsi în magazinele de ustensile de construcții. Materialele de construcții necesare le cumperi din magazinele de bricolaj, iar, dacă vei achiziționa cantități mai mari, sau dacă vei apela la o firmă de amenajări, s-ar putea să primești și discounturi pentru produsele achiziționate.
 
Este foarte important să ai la îndemână toate sculele necesare, pentru ca lucrarea să nu fie întârziată din cauza faptului că aceste lucruri nu sunt pregătite. 
 
Curăță și eliberează spațiile în care vei face renovarea

Indiferent de tipul renovărilor, trebuie să te ocupi de curățarea spațiilor. Scoate mobila inutilă din camere, astfel încât să fie cât mai mult spațiu de mișcare pentru tine sau echipa angajată.
Pe de altă parte, ai în vedere și curățarea acestor zone, deoarece va trebui să arunci obiectele care îți prisosesc. În plus, trebuie să aspiri și să cureți pentru ca aplicarea materialelor să se facă rapid și eficient. Firește, înainte de aplicarea materialelor, se vor face și curățări locale, de praf și alte particule care ar putea influența aspectul final al lucrării.
 
Ia în calcul timpii „morți” 

Lucrările de renovare presupun, adesea, perioade de timp în care au loc uscarea și întărirea materialelor aplicate. Pentru a nu pierde vremea, suprapune lucrările, adică, fă, în acest timp, alte tipuri de lucrări. Poți, spre exemplu, până la uscarea pardoselii ceramice să lucrezi la izolarea pereților din altă cameră.
Chiar dacă acești timpi de așteptare nu sunt la fel de mari în cazul renovărilor precum în cazul construirilor, nu înseamnă că trebuie să aștepți după fiecare etapă de renovare. 
 
Renovările sunt foarte importante pentru că transformă camerele și le îmbunătățesc unele caracteristici, în funcție de preferințe. O renovare trebuie să aducă unui cămin nu doar confortul necesar, ci și un aspect considerabil modificat în bine.

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies