marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Sport acasă: 2 ponturi pentru a rămâne motivat

Între locurile la care nu am avut acces mult timp, din cauza pandemiei, se numără şi terenurile sau sălile de sport. Pentru a nu rămâne în urmă cu pregătirea fizică, fiecare a trebuit să improvizeze.
(P) Sport acasă: 2 ponturi pentru a rămâne motivat
Și pentru că nu este exclus ca astfel de situații să se mai repete, fii pregătit şi organizează-ţi casa ca o sală de sport în permanenţă la dispoziţia ta. Iată câteva idei pentru exerciţii cu sau fără echipamente auxiliare de profil.
 
Fă exerciţii fără instrumente ajutătoare

Scuza că nu ai la dispoziţie aparatura de la sala de fitness nu este justificată. Propriul corp îţi este suficient pentru un program de exerciţii fizice. Arderea caloriilor, tonifierea musculaturii şi îmbunătăţirea condiţiei fizice se pot obţine în confortul propriei camere. Exerciţiile de tip cardio sunt foarte uşor de aplicat acasă. Intensitatea şi ritmul te ajută să profiţi la maximum de un timp scurt de antrenament, atât la începutul, cât şi la finele unei zile de lucru.

Ca surse de inspiraţie, ai la dispoziţie o mulţime de tutoriale online, în funcţie de nivelul de fitness, de greutatea şi de capacitatea de efort a fiecăruia. Picioarele, braţele, umerii, trunchiul, spatele şi gâtul pot fi lucrate printr-o serie de mişcări controlate.

Mişcările de bază sunt genuflexiunile, flotările şi întinderile braţelor şi picioarelor. Deprinderea unei rutine te va ajuta să parcurgi mai uşor întregul program, în condiţiile în care organismul se va obişnui cu succesiunea mişcărilor. Pentru exerciţii cardio, muzica poate fi semnalul de control al ritmului, indiferent că o împarţi cu toată casa sau o asculţi doar tu în căşti.
 

Amenajează un colț dedicat sportului

Deşi nu sunt obligatorii pentru mişcarea de acasă, echipamentele de profil te pot ajuta foarte mult. Poţi avea doar o saltea de fitness, pe care o rulezi şi o arunci sub pat după finalizarea exerciţiilor, sau îți poți amenaja o cameră la subsol sau în mansardă cu echipamente profesionale şi biciclete eliptice.

Totul ţine de spaţiul de care dispui, de investiţia pe care o poţi face în programul tău de mişcare şi de nivelul de performanţă la care te afli. Greutăţile pentru braţe, trunchi sau picioare te ajută să creşti dificultatea exerciţiilor şi să-ţi îmbunătăţeşti condiţia fizică. Dacă ai posibilitatea să le ancorezi într-un perete, benzile sistemului TRX îţi cresc musculatura în timp ce îndrepţi şi perfecţionezi postura corpului. 
 

Dacă locuieşti la casă sau vecinii de dedesubt nu au nimic împotrivă, coarda elastică pentru sărituri este cel mai simplu şi compact echipament de sport. 10 minute de sărituri cu coarda echivalează cu o jumătate de oră de alergat. Extensoarele şi benzile elastice de forţă sunt la fel de compacte şi te ajută să lucrezi braţe, picioare şi piept, cu diferite niveluri de dificultate şi greutăţi opţionale.

Mingea medicinală şi mingea pentru echilibru sunt alte două obiecte pe care le poţi păstra în casă pentru exerciţii fizice. Tipurile de exerciţii sunt descrise pe hârtiile din ambalaj, în prezentările de pe site-uri sau în tutoriale video dedicate.

Ganterele sunt varianta tradiţională de exerciţii fizice, dacă alegi greutatea perfectă. Banda de alergare te ajută să practici exerciţiile cardio la tine acasă, ca şi cum ai fi pe o arenă de atletism. Orice ai alege din lista de mai sus este folositor. Cel mai eficient antrenament la domiciliu este cel care se potriveşte spaţiului, nevoilor şi condiţiei tale fizice.

Amenajează-ţi un loc pentru exerciţiile fizice şi alege cel mai bun interval de timp pentru a te menţine în formă. Echipamentele profesionale sau pentru amatori te ajută să-ţi continui viaţa sportivă indiferent de ce se întâmplă dincolo de uşa casei tale.



Modifică setările cookies