marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Prânzul la birou: 5 mâncăruri sățioase pe care le poți servi

Prânzul reprezintă cea mai importantă masă a zilei, mai ales dacă diminețile tale sunt destul de ocupate și nu reușești să mănânci nimic la micul dejun.
(P) Prânzul la birou: 5 mâncăruri sățioase pe care le poți servi
Orice persoană activă și care petrece aproape întreaga zi la birou trebuie să beneficieze de o masă hrănitoare, pentru a avea energie să-și ducă sarcinile la bun sfârșit.

Mâncarea are un rol esențial pentru performanța creierului, iar cele mai multe probleme ce țin de lipsa de concentrare și oboseală apar din cauză că angajații sar adesea peste masa de prânz, dacă nu au cantine în firmă sau sunt prea ocupați cu task-urile zilnice.

Ei bine, viața de corporatist este dificilă, dar, chiar și atunci când te confrunți cu lipsa timpului, poți avea parte de un prânz gustos și copios. Iată câteva idei simple care vor transforma masa la birou într-o adevărată plăcere:
 

Pizza

Ce faci atunci când nu ai apucat să gătești nimic pentru prânz și simți că nu mai ai energia necesară să-ți continui treaba la birou? Simplu: cauți sortimentele preferate de la Pizza Hut pe FoodPanda și în cel mai scurt timp poți să te bucuri de o masă delicioasă.

Ba mai mult, cu un astfel de preparat ai ocazia de-a petrece câteva momente de relaxare alături de toți ceilalți colegi din birou, mai ales dacă obișnuiți să luați prânzul împreună. Sunt zile în care pe lângă task-urile importante, listele de întâlniri sau ținuta office ce trebuie aleasă nu-și mai găsește locul și pregătirea meniului pentru birou, însă o pizza este întotdeauna o opțiune la îndemână.
 

Sandwich

În mod sigur, o variantă care nu dă greș niciodată o reprezintă și gustoasele sandwich-uri. Ai posibilitatea de-a le comanda direct la birou sau de-a le cumpăra în drum spre job, dar dacă ai puțin timp la dispoziție dimineața, poți să ți le pregătești chiar și acasă.

Ai posibilitatea de-a te juca cu ingredientele ca să obții preparate pe gustul tău, deosebit de hrănitoare. Poți folosi pentru un sandwich pastă de susan, vinete la grătar, fâșii de ardei roșu și somon afumat, o combinație de carne de pui și ananas sau roșii, castraveți, rucola și carne de curcan. Opțiunile tale sunt nelimitate, Iar pentru un plus de savoare poți pune preparatul și în cuptor ori la sandwich-maker petru câteva minute, ca să fie mai crocant.
 

Salată

Pentru un prânz ușor și hrănitor, o salată se poate dovedi alegerea perfectă ca să-ți potolești foamea. Bineînțeles, există o mulțime de locuri de unde poți să-ți achiziționezi rapid salata preferată, dar dacă vrei să faci economie de bani sau să-ți creezi propria combinație de ingrediente, pregătește-o acasă.

Poți opta pentru o salată cu cus-cus, piept de curcan, roșii și castraveți, salată grecească cu ou și măsline, salată de linte cu carne de vită la cuptor ori salată de legume cu năut. Folosește-ți creativitatea pentru a combina fructe, legume, cereale, brânză, ouă și diferite tipuri de carne, ca să creezi cele mai surprinzătoare salate.

Supă cremă
 
O alegere inspirată pentru masa de prânz la birou o reprezintă și supa cremă. Această mâncare este potrivită tuturor celor care nu au prea mult timp de pierdut în bucătărie ca să gătească rețete foarte complicate.

Pentru o supă cremă de dovleac nu ai nevoie decât de ceapă, usturoi, smântână, morcov, cartofi, dovleac și ulei de măsline. Ingredientele se fierb, se pasează și apoi se amestecă până se obține o cremă fină și consistentă. Supa cremă de roșii este, e asemenea, o alegere inspirată, la fel de linte, de țelină sau de dovlecei. Alături de câteva crutoane ori rondele de orez poți obține rapid prânzul perfect.
 

Paste

Lasă-ți talentul de bucătar să preia controlul și pregătește paste pentru masa de la birou. Nu ai cum să dai greș cu un asemenea preparat, indiferent de ce ingrediente alegi să folosești.

Printre variantele câștigătoare se numără pastele carbonara, spaghetti bolognese, pastele cu creveti ori cele cu legume. Combinațiile sunt nelimitate, trebuie doar să-ți alegi tipul de paste și sosul cu care să le combini. Dacă este prea dificil, comandă o porție din preparatul dorit chiar la birou.

 
Specialiștii în nutriție recomandă acordarea unei atenții speciale meselor la birou. Oricât de multe sarcini urgente ai avea într-o zi, nu trebuie să omiți prânzul, deoarece organismul tău are nevoie de nutrienți ca să facă față unei zile de lucru.

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies