Cu o altfel de „mască verde”, actorul a bifat cu rolul lui Grinch o nominalizare la Globul de Aur.
În timp ce Grinch a devenit și mai emblematic datorită interpretării lui Jim Carrey în filmul lui Ron Howard, rareori se menționează cât de multă muncă a fost depusă pentru a-l transforma pe actor în acest personaj. Jim Carrey însuși spune că a fost un calvar să se supună machiajului pentru filmul din 2000 „How the Grinch Stole Christmas”.
De Sărbători, filmul este o vizionare obligatorie și o mare parte din acest lucru are legătură cu interpretarea lui Carrey, nominalizat la Globul de Aur. În fiecare an, fanii își amintesc de circumstanțele unice pe care Carrey și le-a asumat pentru acest rol.
În timpul unei apariții din 2014 la „The Graham Norton Show”, Carrey a explicat că procesul din spatele scenei pentru a-l transforma în Grinch a durat aproximativ opt ore și jumătate prima dată. După ce a terminat, el a susținut că a „dat un șut în perete” și i-a spus regizorului Ron Howard că nu poate face rolul în aceste condiții. În loc să-l piardă pe Carrey, producătorul Brian Grazer a angajat un agent CIA pentru a-l antrena pe actor în tehnici de depășire a torturii.
Jim Carrey a descris procesul de aplicare a protezelor lui Grinch ca fiind echivalent cu a fi îngropat de viu. În timp ce procesele de machiaj pot varia, au existat nenumărate progrese pentru a se asigura că actorii nu trec prin ceea ce Carrey a trebuit să îndure pentru a fi Grinch.
Pentru a face față orelor lungi necesare pentru a intra în pielea personajului, Carrey a trebuit să găsească modalități de a-și distrage atenția. Aceasta includea să mănânce tot ce putea, să schimbe canalul sau un cântec pentru a sparge monotonia procesului și să fumeze mai multe țigări. Dar ceea ce l-a făcut să continue a fost să-și amintească mereu că o face pentru copii. Dar mai întâi, Carrey a trebuit să găsească o modalitate de a-și canaliza furia către altcineva sau altceva decât către artistul de machiaj: Kazuhiro Tsuji, care a câștigat pentru acest film un premiu BAFTA. Tsuji a declarat că, din cauza frustrărilor lui Carrey, producția nu a decurs conform planului: „După două săptămâni, nu am putut termina decât trei zile din programul de filmare, pentru că dintr-o dată dispărea, iar când se întorcea, totul era rupt în bucăți. Nu am putut filma nimic". Condițiile erau atât de rele pe platou încât Tsuji a primit un concediu și nu era sigur că se va întoarce din cauza comportamentului lui Carrey.
În cele din urmă, Tsuji s-a întors doar după ce Jim Carrey și-a dat seama cât de important este pentru producție și cât de grozavă era munca lui și l-a sunat personal. În mod ironic, acele ore de tortură pe scaunul de machiaj e posibil să-l fi ajutat pe Jim Carrey să intre mai veridic în pielea personajului.
Filmul „Cum a furat Grinch Crăciunul”/„How the Grinch Stole Christmas” (2000) este difuzat la Pro Cinema luni, chiar în prima zi de Crăciun, de la ora 16.00 și, în reluare, marți de la ora 06:00.