marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Kate Winslet s-a simțit incomod în rolul lui Iris din filmul ei de Crăciun, Vacanța

Unul dintre cele mai iubite filme romantice de Sărbători a fost… prea mult pentru actrița obișnuită să aibă partituri din alte epoci.

Kate Winslet s-a simțit incomod în rolul lui Iris din filmul ei de Crăciun, Vacanța
Kate Winslet a interpretat rolul unei englezoaice contemporane în filmul „Vacanța”/„The Holiday”, cu Cameron Diaz și Jude Law. Numai că actrița în vârstă de 47 de ani nu a jucat niciodată genul acesta de rol, care a pus-o într-o situație neconfortabilă. „Nu am jucat niciodată o englezoaică contemporană”, a declarat Kate Winslet într-un interviu pentru „Movie Hole”. „Cel mai aproape de asta am ajuns este că am făcut un filmuleț imediat după «Titanic», numit «Hideous Kinky», care se petrecea la sfârșitul anilor '60. Am jucat un film cu o femeie contemporană. A fost foarte înfricoșător că nu aveam nimic în spatele căruia să mă ascund. Sunt obișnuită să joc roluri de personaj, să fiu cu totul altcineva și să șterg orice fărâmă din mine pentru a juca un rol. Aici nu a fost așa“, a adăugat ea.


 
„Erau multe lucruri la care mă puteam raporta la Iris, ea este o englezoaică, la fel ca mine. Nu era nicio perucă, nu era niciun accent american și nu era niciun corset! Am făcut o lectură completă a scenariului înainte de a începe filmările și, la un moment dat, am deschis gura și am spus o replică de dialog cu accent american, iar eu am spus: «Hopa, îmi pare rău». Sunt atât de obișnuită să o fac, au fost o mulțime de roluri americane pe care le-am jucat, încât a fost nevoie să mă reobișnuiesc cu accentual meu. Iar asta a fost o adevărată provocare”.



 
Uneori, un film ușor poate fi greu pentru un anumit actor, totul depinde de personaj și de cât de mult îi solicită eforturile. Distribuirea lui Kate Winslet ca Iris a fost de la început în mintea regizorului, întrucât rolul a fost special scris pentru ea. „Am scris rolul lui Iris cu gândul la tine. Absolut, 100%“, i-a spus Meyers lui Winslet. 
 
Filmul „Vacanţa“/„The Holiday“ este difuzat la Pro Cinema duminică de la ora 20:30.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies