marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Promisiunea, un extraordinar film cu Jack Nicholson, regizat de Sean Penn și care i-a revitalizat cariera lui Mickey Rourke

Când titanii ecranului se întâlnesc, colaborarea lor este una fabuloasă.

Promisiunea, un extraordinar film cu Jack Nicholson, regizat de Sean Penn și care i-a revitalizat cariera lui Mickey Rourke
Jerry Black (Jack Nicholson), un detectiv din Nevada care se pregãtește sã iasã la pensie și care, aflat într-o ultimă vizită la biroul unde a lucrat atâția ani, e primit cu o petrecere surpriză, e oprit „din drum“ de un caz sensibil: o fetiță de opt ani a fost găsită fără viață în zăpadă, în munți.
 
Având încă în buzunar biletul pentru o călătorie la pescuit în Mexic, primit cadou de la colegii săi, veteranul Jerry Black e intrigat de caz. Ba chiar se oferã sã participe la expertiza de la locul crimei și, în plus, este gata să-și asume reponsabilitatea de a da teribila veste familiei victimei. Și, într-un moment extrem de delicat pentru părinții îndurerați, apucă să-i promită mamei fetiței că îl va găsi pe ucigaș.


 
Un polițist tânãr găsește un suspect, care distrat, face o confesiune absolut dubioasã, iar cazul este închis. Dar nu și pentru Jerry. În ciuda scepticismului colegilor, Jerry simte cã ucigașul se aflã încă în libertate. Și, ce e mai rău, ar putea ucide din nou. Dar cât de departe va ajunge Jerry cu cercetãrile pentru a-și îndeplini promisiunea? Și cu ce preț?
 
Din distribuție mai fac parte Helen Mirren, Vanessa RedgraveBenicio del Toro, Aaron Eckhart, Costas Mandylor, Robin Wright (fosta soție a lui Sean Penn) și Mickey Rourke – care, deși apare episodic, are parte de-o revenire fantastică într-un moment al vieții mai puțin bun. Falit și ocolit de industria cinematografică, din cauza reputației sale sălbatice, studiourile au fost reticente în a-l distribui.  Numai că Sean Penn, care era un mare admirator al lui Rourke, a insistat să îl distribuie într-o scenă mică, dar esențială, în rolul tatălui îndurerat al fetiței ucise. După acest mic rol, lui Rourke au început să i se ofere roluri mai mari, cu studiouri mai mari.

 

 
Filmul „Promisiunea“/„The Pledge“ (2001) este difuzat la Pro Cinema duminică seară de la ora 23:00 și, în reluare, miercuri noapte de la ora 01:45.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies