marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Razboiul Stelelor 7 va fi cel mai mare eveniment cinematografic din istoria moderna, anunta creatorul serialului Lost

Damon Lindelof, co-creatorul celebrului serial Lost, a declarat in revista Rolling Stone ca Razboiul Stelelor: Episodul 7, ce va fi lansat de Disney in 2015, va fi cel mai mare eveniment cinematografic din istoria moderna.

Razboiul Stelelor 7 va fi cel mai mare eveniment cinematografic din istoria moderna, anunta creatorul serialului Lost

Disney a achizitionat saptamana trecuta cu 4.05 miliarde de $ una dintre cele mai puternice marci din cinematografie, profitabila pe toate suporturile: cinema, televiziune, media interactive, parcuri tematice. Damon Lindelof, co-creator, producator si scenaristul principal pentru serialul televiziunii ABC, Lost, si-a amintit care a fost reactia la Hollywood dupa ce Disney a cumparat Lucasfilm.


"Ma aflam intr-o intalnire de productie cu regizorul Brad Bird. Cativa baieti au inceput sa trimita notite intre ei. M-am simtit ca un profesor in sala de clasa si am strigat << Ei, e ceva ce vreti sa ne impartasiti si noua?>> Am luat unul dintre servetelele care circulau si pe el era scris <<Disney a cumparat Lucasfilm>>. Sedinta a continuat, insa dupa cateva minute a venit o veste si mai mare - Disney face Star Wars VII pentru 2015. Toti ne-am oprit si am intrat pe net pentru a afla despre ce e vorba".


Damon Lindelof este producatorul reboot-ului francizei Star Trek din 2009 si a continuarii ce se va lansa in 2013, precum si scenaristul lui Prometheus, filmul science fiction, regizat de Ridley Scott. "Am fost cuprins de incantare si entuziasm. Chiar credeam ca nu voi mai vedea un film Star Wars in timpul vietii lui George Lucas. Stiti, e un barbat sanatos asa ca urma sa dureze ceva vreme. Abandonasem speranta de a mai vedea un film nou Star Wars cu fiul meu de 6 ani. Sa aflu ca totul s-a schimbat si ca un film nou e la o distanta de doua veri a fost un lucru minunat", a mai declarat acesta.


"Pana o sa mergi la cinema in 2015 sa vezi filmul, vei afla cateva informatii despre ce este vorba. Vei sti daca se intorc actorii principali. Vei vedea un trailer si fotografii. Insa va fi - si spun asta sigur 100% - cel mai mare eveniment cinematografic din istoria moderna. Nivelul de asteptare si de entuziasm pentru Episodul VII va fi de doua ori mai mare decat cel pentru Episodul I" a declarat Damon Lindelof.

Scenaristul in varsta de 39 de ani a marturisit ca George Lucas este omul care l-a convins sa intre in lumea filmelor: "Este foarte curajos din partea lui sa predea franciza. Acum altcineva, probabil un fan Star Wars va avea ocazia sa-si puna amprenta asupra seriei. Ganditi-va la ce a facut Christopher Nolan cu franciza Batman sau poate laudandu-ma un pic, la ce a facut J.J. Abrams cu Star Trek."


Desi este inca devreme pentru a sti in ce directia o va lua Razboiul Stelelor partea a 7-a, in ultimele zile zvonurile i-au incins pe fani. George Lucas planuia acest film inca de la inceperea productiei primului film al seriei, Star Wars (1977), redenumit ulterior, Star Wars: Episode IV - A New Hope. Lucas avea in vedere nu doua, ci patru trilogii, planificandu-le pe parcursul a mai bine de patru decenii. Revista Hollywood Reporter a scris ca urmatoarea trilogie va fi cronologic plasata dupa evenimentele din filmul Return of The Jedi din 1983. Exista posibilitatea ca noua trilogie sa fie asemanatoare universului din blockbusterul The Avengers, iar unele dintre filme sa se concentreze asupra anumitor personaje ale francizei.

 

 

Conform revistei Total Film, Gary Kurtz, producatorul unora dintre filmele Star Wars, a declarat ca pentru al saptelea episod se imaginase o confruntare dintre Luke Skywalker si imparat. Doar ca in 1999, cand The Phantom Manace se pregatea de lansare, George Lucas a declarat ca nu mai intentioneaza sa continue seria, justificand prin faptul ca o noua trilogie i-ar lua un alt deceniu din viata. In urma cu cativa ani, Lucas declara pentru The Los Angeles Times: "Sunt intrebat mereu ce se intampla dupa Return of the Jedi si nu stiu ce sa raspund. Povestea e lui Anakin Skywalker si Luke Skywalker. Cand Luke salveaza galaxia si-si izbaveste tatal, povestea se termina", a spus Lucas.

Ceea ce ramane impresionant este faptul ca entuziasmul colectiv l-a facut pana si pe Harrison Ford (care nu s-a declarat un fan al lui Han Solo sau Star Wars) sa anunte ca este dispus sa revina intr-un rol pentru urmatorul film. Odata cu Ford, care are 70 de ani, s-au aratat deschisi fata de noile planuri si Mark Hamill (Luke Skywalker) si Carrie Fisher (Leia)  in varsta de 61 de ani si 56 de ani.



 

 

Saga Razboiul stelelor, care a obtinut un statut de serie cult inca de la lansarea primului film, in 1977, este una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei, cu incasari cumulate de peste 4,5 miliarde de dolari pe plan mondial. Doar James Bond si Harry Potter au oferit cinematografiei francize mai profitabile, tanarul vrajitor britanic adunand - dar in opt filme, comparativ cu sase cat are franciza "Razboiul stelelor" - aproape 7,7 miliarde de dolari in box office-ul mondial.  In acelasi timp, primele 22 de filme "James Bond" au generat incasari de peste 3 miliarde de dolari in toata lumea, aceasta serie fiind pe locul al treilea in clasamentul celor mai de succes francize cinematografice, potrivit Box Office Mojo.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies