Regina Elizabeth a II-a si printul Philip au vizitat, marti, platoul de filmare al serialului "Urzeala tronurilor" din Belfast, in cadrul unei calatorii oficiale de trei zile a cuplului regal in Irlanda de Nord, informeaza bbc.co.uk.
Serialul american "Game of Thrones/Urzeala tronurilor", ajuns deja la al patrulea sezon, este filmat in parte in studiourile Titanic Quarter, din Belfast, cel mai important reper al industriei cinematografice din Irlanda de Nord.
In timpul vizitei pe platourile de filmare ale serialului, Regina Elizabeth a II-a si printul Philip s-au intalnit cu membrii distributiei si ai echipei de filmare, care au oferit cuplului regal o scurta prezentare a acestei productii si a impactului acesteia asupra Irlandei de Nord, din punct de vedere artistic si economic.
De asemenea, cuplul regal a admirat cateva dintre obiectele de recuzita care au aparut in acest serial fantasy de mare succes, inclusiv o versiune in miniatura a Tronului de Fier. Insa, fanii au reactionat puternic pe internet pentru ca Regina a refuzat sa se aseze pe tronul simbolic al puterii, cel mai cunoscut element de recuzita din Game of Thrones.
Aceasta este prima vizita a Reginei Elizabeth a II-a in Irlanda de Nord din anul 2012, cand a vizitat aceasta tara cu ocazia manifestarilor din cadrul Jubileului de Diamant, care a marcat 60 de ani de domnie a reginei.
Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune amplasata intr-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice si elementele fantastice vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor", ajuns la al patrulea sezon si difuzat pe HBO Romania.
George R. R. Martin a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.
Sursa: Mediafax.ro