marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert Redford arată incredibil la 21 de ani de la realizarea filmului „Spioni de elită“, difuzat azi la Pro Cinema

Are 86 de ani, dar se mișcă de parcă ar avea cu 20 de ani mai puțin. Cum reușește să facă asta?

Robert Redford arată incredibil la 21 de ani de la realizarea filmului Spioni de elită , difuzat azi la Pro Cinema
Când te uiți cu câtă ușurință se urcă pe hidrobicicletă, nici nu-ți vine să crezi că Robert Redford are 86 de ani! Toată viața a fost o fire sportivă, atent la dietă și la timpul petrecut în aer liber, așa că nu e de mirare că arată alfel decât bunicii noștri. Iar la 86 de ani, înoată, stă la plajă și se relaxează pe iaht în Ibiza. Unde mai pui că are și o soție cu 21 de anu mai tânără decât el, pe nemțoaica Sibylle Szaggars.


Ei bine, da, legendarul seducător a împlinit această vârstă pe 18 august, dar nu a fost tocmai o aniversare fericită, căci familia sa a mai primit o lovitură, odată cu moartea celui de-al doilea fiu al său, Jamie, decedat în 2020 la 58 de ani, în urma unui cancer la ficat. Primul său fiu, Scott, a murit la doar două luni de viață...


 
Uriașa pierdere a venit la doi ani după ce s-a retras din lumea filmului. „Niciodată să nu spui niciodată, dar am ajuns la concluzia că actoria s-a terminat pentru mine“, spunea Robert Redford la 81 de ani, după finalizarea filmărilor la „The Old Man and The Gun“, ultimul său film. „Voi ieşi la pensiei după acest film pentru că fac asta de când aveam 21 de ani“, spunea el, după 60 de ani petrecuți în lumina reflectoarelor.


 
Câștigătorul premiului Oscar, Robert Redford s-a născut în Santa Monica, a început să joace la vârsta de 24 de ani, iar la începutul carierei sale, l-am văzut mai ales la televiziune. Adevărata descoperire a venit în filmul „Butch Cassidy and the Sundance Kid din 1969, de atunci a devenit un mare star de cinema care s-a remarcat din mulțime nu doar prin talent, ci și prin frumusețea sa. În ultimele decenii, Robert Redford a devenit o adevărată icoană, care a creat, de asemenea, lucrări deosebite ca regizor.
 
În „Spioni de elită“/Spy Game, filmul difuzat azi de Pro Cinema de la ora 20.30, Robert Redford face echipă cu Brad Pitt – un alt Redford al generației sale – într-o poveste despre regăsire și prietenie, despre un mentor și protejatul său, un joc de-a șoarecele și pisica. Acțiunea se petrece în 1991, când agentul CIA Nathan Muir (Robert Redford), află, cu o zi înainte de pensionare, că fostul său elev, Tom „Cercetașul” Bishop (Brad Pitt), se află într-o închisoare din China, fiind acuzat de spionaj. Aflat într-o cursă contra cronometru, Muir încearcă să-l salveze din mâinile comuniștilor, în timp ce are flashback-uri cu aventurile lor din Vietnam și Berlin, dar și cu certurile care au dus la destrămarea prieteniei lor.


 
„Spioni de elită“ marchează a doua colaborare a lui Robert Redford cu Brad Pitt, după cea din 1992, când Redford a regizat filmul ce l-a consacrat pe Pitt – „A River Runs Through It“. Filmul îi are în distribuție și pe Catherine McCormack, Stephen Dillane, Larry Bryggman și Marianne Jean-Baptiste.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies