marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sundance: Whiplash, marele castigator la cea de-a 30-a editie a festivalului fondat de Robert Redford, filmul care i-a cucerit pe americani  

Whiplash, o drama despre un tanar cantaret de jazz, a cucerit la Festivalul de Film de la Sundance atat Premiul Publicului cat si Marele Premiul al Juriului, conform Hollywood Reporter.

Sundance: Whiplash, marele castigator la cea de-a 30-a editie a festivalului fondat de Robert Redford, filmul care i-a cucerit pe americani


Festivalul de Film de la Sundance a implinit 30 de ani din momentul fondarii sale de catre legendarul cineast Robert Redford. In 2014, Whiplash a fost filmul castigator, o drama regizata de Damien Chazelle.


Whiplash este povestea unui tanar muzician de jazz care se zbate sa isi faca o cariera in acest domeniu.

 


"Este ciudat pentru ca nimeni nu vrea sa finanteze un film despre un tobosar de jazz. A fost un soc pentru mine, dar ne-am luptat sa facem acest film. Daca cei de la Sundance nu ar fi vazut scurmetrajul de prezentare, azi n-am fi fost aici si filmul nu s-ar fi facut" a spus regizorul Damien Chazelle dupa acceptarea trofeului.

Whiplash deschide sezonul din 2014 al filmelor independente si deja a fost vandut catre Sony Pictures, dupa ce a a primit reactii furtunoase din partea fanilor, dar si a criticilor.
 

 

In sectiunea documentare, Rich Hill si-a adjudecat marele premiu. Documentarul prezinta vietile tulburatoare a trei tineri care au ajuns la sapa de lemn si relatiile fragile de familie pe care le au.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies