marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert Redford, pierdut pe mare in All is Lost, un film fara dialog si o poveste de supravietuire impresionanta, care ii poate aduce inca o nominalizare la Oscar

Dupa ce a debutat in 2011 in dubla calitate de regizor si scenarist la Festivalul de Film Independent Sundance cu thriller-ul Margin Call, J.C. Chandor a ajuns si la Cannes unde si-a prezentat in fara competitiei filmul All is Lost, film care aduce in prim plan cel mai ciudat rol din cariera lui Robert Redford.

Robert Redford, pierdut pe mare in All is Lost, un film fara dialog si o poveste de supravietuire impresionanta, care ii poate aduce inca o nominalizare la Oscar

 

Drama se invarte in jurul unui singur personaj interpretat de Robert Redford care se lupta cu natura in conditii atmosferice vitrege, pe apa.  La 76 de ani, actorul a acceptat un rol care poate insemna cea mai mare provocare a carierei sale, este complet singur si personajul sau are doar cateva replici pe toata durata filmului. La fel ca Life of Pi, All is Lost este o calatorie pe mare, in care personajul principal se regaseste pe sine in batalia sa cu natura pentru supravietuire.

 

Dupa productia Margin Call care a avut la baza povestea unei crize financiare de pe Wall Street si a beneficiat de numerosi actori renumiti si diverse locatii in care s-a filmat actiunea, regizorul J.C. Chandor a aratat o viziune total diferita in cel mai nou proiect al sau, All Is Lost, cu Robert Redford in rolul principal. Regizorul, care semneaza si scenariul, a spus la conferinta de presa de la Cannes ca a scris aceasta poveste cu Redford in minte si ca intr-un fel ii pare rau ca i-a privat pe fani de lucrul cel mai frumos: vocea lui Robert Redford.

 

 

 

Desi pare simplu de povestit, filmul este realizat intr-o maniera impresionanta si aduce in prim plan cel mai ciudat rol al lui Robert Redford. In debutul filmului, actorul apare citind un text care nu era destinat nimanui, dar cu ajutorul caruia aflam ca actiunea se desfasoara la 1700 de mile de stramtoarea Sunda, in Oceanul Indian.

 

Vorbind fara sens, Redford lasa de inteles inca de la inceput ca s-a impacat cu soarta sa, concluzionand ca "totul este pierdut aici, cu exceptia corpului si a sufletului". Dintr-un  anumit punct de vedere, productia poate fi interpretata ca un tratat elocvent in care este prezentat procesul imbatranirii, fiecare scena reprezentand o amintire a tineretii personajului, dar si o reprezentare a vietii, cu suisuri si coborasuri.

 

 

In plus, All Is Lost are si conotatii religioase si nu putini sunt cei care compara filmul cu Batranul si Marea sau Life of Pi. Fiecare moment pe care Redford reuseste sa-l depaseasca reprezinta o mica victorie a acestuia, chiar daca soarta omului este aceeasi. 

 

Chiar daca All Is Lost prezinta o noua viziune a lui Chandor, adevaratul regizor al filmului este chiar Redford insusi.    Actorul a spus ca desi multi se feresc de roluri fara dialog el a gasit asta reconfortant: "Am gasit o adevarata provocare in aceasta solitudine, m-am simti bine fara sa am nevoie sa exprim o mie de cuvinte."


Cei de la Huffington Post sustin ca dupa ce filmul a primit recenzii pozitive la Cannes, Redord ar putea fi un candidat pentreu cel mai bun actor la Oscarurile din 2014. Criticii au fost cuceriti de filmul lui Chandor, pe care l-au numit emotionant, captivant si care arata si dupa decenii intregi de cariera de ce Robert Redford este unul dintre cei mai mari actori din lume.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies