marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert Redford și James Gandolfini, într-o confruntare de forțe în „Ultimul castel“

Un film despre patriotism, onoare, umilință și tărie de caracter, semnat de scenaristul David Scarpa, care a dat cinematografiei și „The Day the Earth Stood Still“ (2008) și „All the Money in the World“ (2017).

Robert Redford și James Gandolfini, într-o confruntare de forțe în Ultimul castel
La douăzeci de ani după ce explorase mediul penitenciar și abuzurile săvârșite în spatele porților închise în „Brubaker“ (1980), marele Robert Redford revine în închisoare, de această dată în rol de deținut; el este aici generalul Irwin, un respectat tactician a cărui carieră se încheie când e trimis de Curtea Marţială la Castel, o închisoare militară de maximă securitate.
 
Pe acest fundal, se vor confrunta două personalități puternice Robert Redford, câștigător al premiului Oscar pentru „Ordinary People“ și pentru întreaga carieră, și James Gandolfini, câșstigător al premiului Emmy pentru rolul din „Clanul Soprano“.
 
Căzut în dizgrație, generalul Irwin ajunge la mâna colonelului Winter (James Gandolfini), despoticul director al închisorii, ale cărui metode merg până la suprimarea condamnaților, atunci când crede că aceștia au devenit periculoși. Sentimentele lui Winter față de Irwin sunt de respect profund, până când generalul îi reuneşte pe deţinuţi într-o mica armată şi declanşează contra lui Winter o revoltă pe care acesta e pregătit să o înăbuşe în sânge.

 
Cum Castelul nu poate avea decât un singur conducător, iar Winter simte că-i este subminată autoritatea, intră cumva în jocul lui Irwin, dar tensiunile crescânde duc la un rezultat nedorit de colonel.
 
 

Mark Ruffalo, Robin Wright şi Delroy Lindo joacă în această producţie Dreamworks, al treilea lungmetraj al fostului critic de film Rod Lurie.
 
Filmul „Ultimul castel“ este difuzat la Pro Cinema în această seară de la ora 20:30 și, în reluare, de la 01:30.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies