marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Romania poate visa la Oscar: Pozitia Copilului are sanse la o nominalizare pentru cel mai bun film strain la Premiile Oscar in 2014

Pozitia copilului, de Calin Peter Netzer, a fost inclus printre cele 76 de pelicule considerate eligibile pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru film strain care va fi decernat in 2014, a anuntat, luni, Academia de film americana, citata de Indie Wire.

Romania poate visa la Oscar: Pozitia Copilului are sanse la o nominalizare pentru cel mai bun film strain la Premiile Oscar in 2014

Nominalizarile pentru categoria "cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza" vor fi anuntate pe 16 ianuarie 2014. Pana atunci, lista candidaturilor considerate eligibile a fost finalizata si cuprinde un numar record de 76 de propuneri. Dintre aceste propuneri, pana la jumatatea lunii ianuarie vor fi alese noua filme, urmand ca pe 16 ianuarie sa fie anuntate cele cinci nominalizari.

 

 

 

 

Indie Wire noteaza ca printre candidaturile considerate eligibile se numara filmele propuse de Iran ("The Past", de Ashgar Farhadi, care a castigat in urma cu doi ani premiul acestei categorii, cu "A Separation"), Franta (Gilles Bourdos - "Renoir"), Chile (Sebastian Lelio - "Gloria"), Canada (Louise Archambault - "Gabrielle"), Japonia (Yuya Ishii - "The Great Passage"), Danemarca (Thomas Vinterberg, "The Hunt") Italia (Paolo Sorrentino - "The Great Beauty"), Belgia (Felix van Groeningen - "The Broken Circle Breakdown"), Hong Kong (Wong Kar-wai - "The Grandmaster") si Arabia Saudita (Haifaa al-Mansour - "Wadjda").
Anul acesta, premiul Oscar pentru cel mai bun film strain a fost acordat peliculei "Amour", regizata de austriacul Michael Haneke.


 


"Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2013 si a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria "cel mai bun film strain".


"Pozitia copilului", cu Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia si Natasa Raab, este cel de-al treilea film al lui Calin Peter Netzer dupa multipremiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010).

 

Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Cea de-a 86-a editie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie 2014, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles (California). Ceremonia va fi difuzata in Statele Unite ale Americii de postul ABC si va fi gazduita de actrita de comedie Ellen DeGeneres.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies