marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Scarlett Johansson va debuta ca regizoare cu Summer Crossing, adaptare dupa romanul pierdut timp de 50 de ani al lui Truman Capote

Actrita americana Scarlett Johansson va debuta in calitate de regizoare cu filmul "Summer Crossing", o adaptare cinematografica a romanului omonim de Truman Capote.

Scarlett Johansson va debuta ca regizoare cu Summer Crossing, adaptare dupa romanul pierdut timp de 50 de ani al lui Truman Capote

Potrivit site-ului Deadline.com, manuscrisul romanului a fost aruncat de renumitul scriitor american la gunoi, unde a fost descoperit de administratorul unui bloc de locuinte, care a decis sa il pastreze. Manuscrisul, despre care s-a crezut ca a fost pierdut timp de 50 de ani, a aparut in cele din urma pe piata in anul 2004 si a fost vandut la licitatie de casa Sotheby's, informeaza accesshollywood.com.

Romanul "Summer Crossing" spune povestea unei tinere bogate in varsta de 17 ani, care se indragosteste de un barbat evreu ce lucreaza intr-o parcare, in vara anului 1945, in timp ce familia ei era plecata in vacanta in Franta. Pe masura ce relatia lor evolueaza, tanara incepe sa inteleaga ca diferentele culturale care o despart de iubitul ei sunt prea mari.

"In urma cu cativa ani am inceput sa lucrez cu fundatia Capote si cu scenarista Tristine Skylar pentru a adapta «Summer Crossing», un roman de la inceputul carierei lui Truman Capote, care imi placea de foarte multi ani", a declarat actrita in varsta de 28 de ani. "Sa aduc aceasta poveste pe marele ecran si sa fac din el debutul meu in lungmetraj reprezinta un vis si totodata un mare privilegiu", a adaugat Scarlett Johansson.


 Numele actorilor din distributie si data la care va fi lansat acest film nu au fost anuntate deocamdata.

Truman Capote a devenit celebru la varsta de 23 de ani, in 1948, cu primul sau roman, "Other Voices, Other Rooms".

Si-a construit celebritatea facandu-se remarcat cu mare usurinta in cercurile aristocrate mondene din New York, dar si prin intermediul unor romane precum "Mic dejun la Tiffany's/ Breakfast at Tiffany's" si "Cu sange rece/ In Cold Blood".

Truman Capote a murit din cauza unui cancer hepatic, in 1984, in locuinta din Los Angeles a lui Joanne Carson, fosta sotie a prezentatorului de televiziune Johnny Carson.

Truman Capote este considerat unul dintre cei mai importanti scriitori americani ai secolului al XX-lea. S-a nascut pe 30 septembrie 1924, la New Orleans. Dupa o copilarie petrecuta intr-un orasel din Alabama, s-a mutat la New York, unde, la 17 ani, si-a intrerupt studiile si s-a angajat la The New Yorker. Curand, a inceput sa-si publice povestirile in reviste literare, iar in 1948 i-a aparut romanul "Alte glasuri, alte incaperi", care s-a bucurat de succes si l-a impus in atentia criticilor ca pe una dintre cele mai mari sperante ale prozei americane. Cartile si piesele de teatru publicate ulterior ("A Tree of Night and Other Stories", 1949, "The Grass Harp", 1951, "Breakfast at Tiffany’s", 1958, "In Cold Blood", 1966, "A Christmas Memory", 1966, "Behind Prison Walls", 1972, "Music for Chameleons", 1980), multe dintre ele ecranizate, i-au consolidat reputatia.

 

Sursa: Mediafax.ro


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies