marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Scenele sterse din The Dark Knight Rises care i-au dezamagit pe fani: povestea originii lui Bane a fost scoasa din film

The Dark Knight Rises este deja unul dintre cele mai mari succese 2012, finalul trilogiei lui Batman reusind sa atraga atentia tuturor cinefililor din lume. Insa, potrivit declaratiilor lui Lindy Hemming, cea care s-a ocupat de realizarea costumelor pentru personajele, varianta finala a peliculei a suferit mai multe modificari.

Scenele sterse din The Dark Knight Rises care i-au dezamagit pe fani: povestea originii lui Bane a fost scoasa din film

Christopher Nolan a pastrat aceeasi reteta ca in cazul lui The Dark Knight si s-a ferit sa ofere multe detalii despre trecutul temutului Bane (Tom Hardy), adversarul lui Batman in ultimul film din trilogia creata de Nolan. In 2008 fanii nu aflau foarte multe despre trecutul misterios al Jokerului si nici in  The Dark Knight Rises  nu au avut sansa sa descopere mai multe din trecutul misterios al lui Bane, un terorist cu sange rece si extrem de calculat.

In versiunea ne-editata a lui The Dark Knight Rises existau scene care le ofereau spectatorilor indicii despre cum arata masca originala pe care o purta Bane. Pentru ca este foarte lung - 164 de minute - realizatorii filmului au fost nevoiti sa mai taie scene la montaj.

 

Informatia a fost dezvaluita de Lindy Hemming, cea care a realizat costumele personajelor din film. Potrivit afirmatiilor facute de aceasta intr-un interviu pentru revista GQ, in ultima parte a trilogiei ar fi trebuit sa apara si secvente cu originile lui Bane. "Ar fi trebuit sa  existe si o scena in care sa fie o imagine din copilaria lui Bane, cu o accidentare a acestuia. Unul dintre lucrurile importante ale costumului sau trebuia sa scoata in evidenta cicatricea ramasa in urma acelui incident", a declarat aceasta, scrie Hollywood Reporter.

 


"Chiar daca nu avea vesta antiglont, trebuia sa poarte o centura la brau. In scena din inchisoare, atunci cand a invatat sa se bata in aceeasi maniera ca cea a lui Batman, in prima instanta purta aceea centura, dar pana la urma  a fost modificata. Daca te uiti la film, exista o intreaga secventa in care Tom Hardy se lupta, iar el poarta o versiune primitiva a mastii. Asta daca nu cumva a fost stearsa scena", a continuat Lindy seria explicatiilor.

 
In momentul in care a fost anuntata ca anumite scene nu vor mai fi ca in varianta initiala, Hemming a fost dezamagita: "Este o rusine. Nu as mai fi elaborat atat de mult costumele".


Designerul a vorbit despre cum s-a ajuns la imaginea lui Bane: "Am vrut sa arate ca un animal. M-am inspirat de la cum arata gorilele cu spate argintiu. Inainte de a incepe povestea, acesta a fost  grav ranit, are dureri mari asa ca are nevoie de gaz ca sa supravietuiasca. Bane nu poate trai fara acea masca. Firele din masca din jurul maxilarelor sunt conectate la niste tuburi cu anestezic care il ajuta sa supravietuiasca. Arata mai mult ca un luptator mercenar decat ca un wrestler" a declarat aceasta.

Totusi, fanii spera sa aibe ocazia sa vada aceste imagini odata cu lansarea filmului pe DVD, unde ar putea fi incluse scene extra, care nu au fost vazute in cinematografe.

 

 

Pelicula regizata de Christopher Nolan si care incheie trilogia lui Batman are peste 60 de minute de imagini filmate IMAX, mai mult decat orice alta pelicula realizata pana acum, fiind primul film care reuseste aceasta performanta. In acest moment, The Dark Knight Rises este al doilea cel mai profitabil film al anului, cu incasari de peste 700 de milioane de dolari la nivel global.


Distributia este formata din Christian Bale (Bruce Wayne/Batman), Tom Hardy (Bane), Anne Hathaway (Selina Kyle), Gary Oldman (Jim Gordon), Morgan Freeman (Lucius Fox), Michael Caine (Alfred), Joseph Gordon-Levitt (John Blake)

Filmul prezinta finalul povestii lui Batman. Au trecut 8 ani de cand Batman (Christian Bale) a disparut in noapte, transformandu-se din acel moment din erou in fugar. Asumandu-si vina pentru moartea procurorului Harvey Dent, Cavalerul Negru a sacrificat totul pentru ceea ce el si Comisarul Gordon (Gary Oldman) sperau ca e o cauza mai buna. Pentru un timp, minciuna a prins, criminalitatea orasului Gotham fiind zdrobita sub greutatea Actului Dent impotriva infractionalitatii.


Dar totul se va schimba o data cu sosirea unui hot ingenios cu scopuri misterioase (Anne Hathaway). Dar cu mult mai periculoasa se dovedeste a fi aparitia lui Bane (Tom Hardy), un terorist mascat al carui crud plan pentru Gotham il determina pe Batman sa iasa din exilul auto-impus. Dar chiar si atunci cand isi pune pelerina si masca, e posibil ca Batman sa nu se poata masura cu Bane.


Sursa: Hollywood Reporter


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies