marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Serialul care a devenit un fenomen al culturii pop: 21 ani de Power Rangers. Ce s-a intamplat cu actorii indragitei francize

Go, Go  Power Rangers!!! Se implinesc 21 de la lansarea serialului care a devenit unul dintre cele mai mari fenomene pop din cultura americana in anii '90. Legenda e clasica, efectele speciale se indreapta spre penibil, insa povestea a cucerit pe toata lumea.

Serialul care a devenit un fenomen al culturii pop: 21 ani de Power Rangers. Ce s-a intamplat cu actorii indragitei francize

GALERIE FOTO: Cum s-au transformat actorii din Power Rangers

Creat de Haim Saban si Shuki Levy si mai tarziu cumparat de Disney serialul Mighty Morphin' Power Rangers, primul din franciza, a rulat timp de 3 sezoane din 1993 pana in 1996 si a creat o adevarata nebunie in randul adolescentilor din SUA in anii '90.

Showul cu Amy Jo Johnson ( Pink Ranger), David Yost ( Blue Ranger), Austin St. John ( Red Ranger), Walter Jones ( Black Ranger) si Thuy Trang ( Yellow Ranger) a inspirat nu mai putin de 16 serii TV care s-au difuzat timp de aproape 19 ani pe micile ecrane si doua filme de cinema.

O adaptare a seriei japoneze Super Sentai, serialul urmareste evolutia unor eroi care au mostenit puteri genetice speciale datorita carora au invatat sa munceasca impreuna pentru a salva lumea intr-un viitor in care Pamantul si-a deschis portile extraterestrilor.

Destinat copiilor show-ul a fost la inceput criticat din cauza violentei excesive: foarte multe canele de peste ocean au fost fortate de plangerile venite din partea parintilor sa scoata show-ul din grila de programe. Insa, intr-o perioada foarte scurta a devenit un adevarat fenomen cultural care a imbratisat nu doar America, ci si restul lumii, inspirand benzi desenate, jucarii si jocuri video.


Un hit peste noapte a devenit si tema muzicala a serialului celebra "Go Go Power Rangers" creata de artistul Ron Wasserman. Cu toate ca franciza continua sa fie difuzata pe TV , cel mai recent show purtand numele de "Power Rangers Samurai" lansat in 2011, actorii care le-au dat viata indragitilor luptatori si au facut celebre faimoasele costume colorate s-au shimbat de-alungul anilor.

Austin St. John ( 36 de ani) avea 18 ani cand a primit rolul lui Jason Lee Scott sau Red Ranger. Un specialist in arte martiale, actorul s-a remarcat doar cu aparitiile in franciza Power Rangers iar in 2004 a fost ales cel mai tare Red Ranger din istoria seriei.

Austin St. John dupa 19 ani


David Yost (42 de ani) interpreta unul dintre cele mai inteligente personaje din show - Billy Cranston si este singurul actor care a jucat in toate episoadele din Mighty Morphin' Power Rangers. In prezent si-a lansat o companie de productie cinematografica.

Amy Jo Johnson (41 de ani), era cea mai sexy luptatoare din echipa in rolul mult iubitei Pink Ranger. Actrita a fost in adolecenta o gimnasta din lotul olimpic al Statelor Unite insa s-a retras din cauza unei accidentari. Amy a mai aparut prin seriale ca ER, Felicity sau Flashpoint.

Walter Jones ( 40 de ani) avea 22 de ani cand a aparut in rolul lui Black Ranger. A parasit showul in sezonul 2 si de atunci a mai aparut in "Buffy The Vampire Slayer", "Brink!", "Family Matters", "The Shield" si "Fast and the Furious: Tokyo Drift".

Thuy Trang a jucat-o pe Yallow Ranger de la 19 ani. Actrita a murit in 2001 in Los Angeles in urma unui accident de masina. Thuy a mai jucat in "The Crow: City of Angels" si "Spy Hard". Jason David Frank (38 de ani) a devenit cunoscut pentru rolul lui Tommy Oliver. Actorul, un cunoscut specialist in arte martiale, s-a reprofilat din 2009 pe luptele MMA.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies