marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sir Anthony Hopkins îi dă viață lui Sigmund Freud într-un film biografic 

Complet transformat, legendarul actor intră în pielea faimosului fondator al psihanalizei.

Sir Anthony Hopkins îi dă viață lui Sigmund Freud într-un film biografic
Regizat de Matt Brown, filmul „Freud’s Last Session“ (2023) îl surprinde pe părintele psihanalizei în ultima perioadă a vieții, în dialog cu celebrul scriitor C.S. Lewis (Matthew Goode) – o întâmplare altfel fictivă, care nu s-a întâmplat la modul real, dar care a fost imaginată în piesa de teatru scrisă de Mark St. Germain, inspirată, la rândul său, de cartea „The Question of God”, de Armand Nicholi.
 
Aflat la Londra, unde s-a refugiat din cauza persecuției naziste din Viena, Freud (Sir Anthony Hopkins) îl invită pe C.S. Lewis, un acerb contestatar al său, să dezbată existența lui Dumnezeu și credință, dar și despre relațiile de familie trecute și prezente și despre timpul petrecut de C.S. Lewis pe frontul Primului Război Mondial.


 
Recent făcut public, trailerul filmului „Freud's Last Session“ (2023) ni-l înfățișează pe Sir Anthony Hopkins îmbătrânit, greoi, dar pus pe glume și pe combătut idei. În acest tablou e zugrăvită și fiica sa, Anna Freud, (Liv Lisa Fries, „Babylon Berlin”), devenită ea însăși psihanalistă, și scriitorul J.R.R. Tolkien (Stephen Campbell Moore, „Downton Abbey”).


 
Recompensat cu două premii Oscar (pentru „Tăcerea mieilor” și „Tatăl”) și nominalizat la încă trei, precum și la numeroase alte trofee, Anthony Hopkins a întruchipat, de-a lungul unei cariere prolifice, multe personalități faimoase, de la președinți la scriitori și lideri militari. Galeria sa de roluri îi include pe Alfred Hitchcock, Richard Nixon, John Quincy Adams, Charles Dickens, Adolf Hitler, Itzhak Rabin, Pablo Picasso, David Lloyd George, C.S. Lewis, John Harvey Kellogg și Burt Munro.
 
FOTO: Instagram, pagina oficială

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies