marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Doliu în cinematografia greacă! A murit starul din Rambo 3 și Rocco și frații săi

Actorul Spiros Focas a murit la vârsta de 86 de ani.

Doliu în cinematografia greacă! A murit starul din Rambo 3 și Rocco și frații săi
Unul dintre marii actori ai Greciei, care a cunoscut faima internațională, s-a stins din viață vineri, pe 10 noiembrie. Actorul Spiros Focas, cunoscut publicului român mai mult pentru rolurile sale din „Rambo 3“, „Rocco și frații săi“, dar și pentru aparițiile sale din alte filme de acțiune de la Hollywood, a murit la vârsta de 86 de ani. 
 
Soția sa a dezvăluit pe contul său de socializare că s-a stins într-un spital din Atena. 
 
Spiros Fokas s-a născut în Patras, Grecia, la 17 august 1937. Și-a început cariera cinematografică în 1959, apărând în filmul „Bloody Twilight“. De-a lungul carierei sale, a lucrat pentru regizori mari și a împărțit platoul de filmare cu actori cunoscuți la nivel internațional, precum Sylvester Stallone, Michael Douglas, Kathleen Turner și Danny DeVito. 


 
Pe lângă „Rambo 3“, în care a interpretat personajul Masoud, a mai apărut în filme precum „The Jewel of the Nile“, „A Matter of Time“ și „Outlanders“, pentru a numi doar câteva. 
 
În viața personală, a fost căsătorit cu Lilian Panagiotopoulou și Renée Pappas.
 
La scurt timp după ce a fost anunțat decesul său, ministrul Culturii din Grecia, Lina Mendoni, i-a adus un ultim omagiu regretatului actor, spunând despre Spiros Focas că a fost „unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți reprezentanți ai teatrului, cu o importantă carieră cinematografică în Grecia și în străinătate“.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies