marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert De Niro, obligat să-i plătească unei foste asistente peste 1,2 milioane de dolari

Deși nu a fost găsit personal vinovat, o instanță l-a somat să-i plătească femeii daune consistente.

Robert De Niro, obligat să-i plătească unei foste asistente peste 1,2 milioane de dolari
Poate că are o carieră de invidiat, însă Robert De Niro are și o viață destul de tumultuoasă la cei 80 de ani ai săi. Căci, după ce a devenit a șaptea oară tată, starul de cinema a fost nevoit să apară și în fața judecătorului într-un caz de… discriminare de gen.
 
Da, ați citit bine, Robert de Niro tocmai e bun de plata a 1,2 milioane de dolari, după ce o fostă asistentă a sa a primit câștig de cauză într-un dosar în care o companie a sa, Canal Productions, se face vinovată de crearea unui „mediu de lucru toxic“ în care femeia a fost pusă să îndeplinească sarcini „stereotipic feminine“ – anume să spele cearceafuri, să dea cu aspiratorul în apartamentul lui sau să organizeze petreceri, chiar şi după ce a fost promovată în funcţii de conducere.
 
Fosta angajată, Graham Chase Robinson, l-a acuzat pe Robert De Niro și de contact fizic nedorit şi de comentarii cu conotaţie sexuală. Totodată, ea spune că firma acestuia a încercat să se răzbune pe ea, refuzând să-i acorde scrisorile de recomandare sau să îi plătească indemnizaţia de concediere.


 
De cealaltă parte, compania actorului s-a apărat spunând că aceasta a fost concediată după ce a retras sute de mii de dolari sub formă de cheltuieli personale de pe un card de credit al firmei, că s-a folosit de milioane de kilometri ai lui De Niro pentru a efectua călătorii cu avionul şi că a urmărit "seriale de televiziune pe Netflix" în timpul programului de lucru.

De Niro, care nu a fost prezent la pronunţarea verdictului, dar a fost chemat timp de 2 zile în boxa martorilor, nu a fost găsit responsabil în mod individual, însă curtea de jurați i-a dat angajatei dreptate, plus o sumă recompensatorie uriașă.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Cele mai citite

Documentarul 20 de zile în Mariupol, premiat la BAFTA, va fi difuzat sâmbătă la PRO TV și pe VOYO

Filmat în Ucraina, la începutul războiului cu Rusia, materialul prezintă imaginile celui mai crunt asediu surprinse de o echipă de jurnaliști blocată pe linia frontului din Mariupol.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies