marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert De Niro, obligat să-i plătească unei foste asistente peste 1,2 milioane de dolari

Deși nu a fost găsit personal vinovat, o instanță l-a somat să-i plătească femeii daune consistente.

Robert De Niro, obligat să-i plătească unei foste asistente peste 1,2 milioane de dolari
Poate că are o carieră de invidiat, însă Robert De Niro are și o viață destul de tumultuoasă la cei 80 de ani ai săi. Căci, după ce a devenit a șaptea oară tată, starul de cinema a fost nevoit să apară și în fața judecătorului într-un caz de… discriminare de gen.
 
Da, ați citit bine, Robert de Niro tocmai e bun de plata a 1,2 milioane de dolari, după ce o fostă asistentă a sa a primit câștig de cauză într-un dosar în care o companie a sa, Canal Productions, se face vinovată de crearea unui „mediu de lucru toxic“ în care femeia a fost pusă să îndeplinească sarcini „stereotipic feminine“ – anume să spele cearceafuri, să dea cu aspiratorul în apartamentul lui sau să organizeze petreceri, chiar şi după ce a fost promovată în funcţii de conducere.
 
Fosta angajată, Graham Chase Robinson, l-a acuzat pe Robert De Niro și de contact fizic nedorit şi de comentarii cu conotaţie sexuală. Totodată, ea spune că firma acestuia a încercat să se răzbune pe ea, refuzând să-i acorde scrisorile de recomandare sau să îi plătească indemnizaţia de concediere.


 
De cealaltă parte, compania actorului s-a apărat spunând că aceasta a fost concediată după ce a retras sute de mii de dolari sub formă de cheltuieli personale de pe un card de credit al firmei, că s-a folosit de milioane de kilometri ai lui De Niro pentru a efectua călătorii cu avionul şi că a urmărit "seriale de televiziune pe Netflix" în timpul programului de lucru.

De Niro, care nu a fost prezent la pronunţarea verdictului, dar a fost chemat timp de 2 zile în boxa martorilor, nu a fost găsit responsabil în mod individual, însă curtea de jurați i-a dat angajatei dreptate, plus o sumă recompensatorie uriașă.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies