marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sir Michael Caine pune stop actoriei la 90 de ani

Poate cel mai greu de pensionat veteran al cinematografiei tocmai și-a anunţat retragerea din actorie.

Sir Michael Caine pune stop actoriei la 90 de ani
Venerabilul actorul britanic Michael Caine, acum în vârstă de 90 de ani, recompensat cu două statuete Oscar, a decis că a venit timpul să se retragă din actorie după lansarea în cinematografe a celui mai recent film al său, „The Great Escaper“. „Tot spun că mă voi pensiona. Ei bine, mă voi pensiona acum“, a declarat Sir Michael Caine pentru postul de radio BBC într-un interviu difuzat sâmbătă. 
 
„Mi-am dat seama că am jucat rolul principal într-un film şi am avut cronici incredibile... Ce pot să-mi doresc mai mult?“, a spus veteranul cinematografiei, care apare în noul „The Great Escaper“ alături de Glenda Jackson, actriţă care a murit în iunie, la scurt timp după încheierea filmărilor. 
 
Filmul este inspirat din povestea reală a unui veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, care fuge dintr-un azil pentru a participa la festivităţile dedicate Zilei Z în Franţa. „Singurele roluri pentru care mai sunt eligibil acum sunt bărbaţi de 90 de ani. Sau poate 85“, a glumit Sir Michael Caine. „Aşa că m-am gândit că m-aş putea opri aici“


 
Sir Michael Caine a fost recompensat cu două statuete Oscar pentru peliculele „Hannah and Her Sisters“ (1986) şi „The Cider House Rules“ (1999), ambele pentru cel mai bun actor în rol secundar. A mai jucat în alte 174 de pelicule, dintre care 7 doar în ultimii 3 ani!


FOTO: Profimedia


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies