marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tom Hanks denunță folosirea imaginii sale create de inteligența artificială pentru o reclamă

Actorul e supărat că o companie i-a folosit imaginea fără autorizație pentru o campanie publicitară.

Tom Hanks denunță folosirea imaginii sale create de inteligența artificială pentru o reclamă
În urmă cu câteva zile, a început să circule un videoclip în care Tom Hanks aparent promovează o marcă de produse dentare, însă persoana care apare în campania publicitară este o replică a actorului, care a fost creată fără consimțământul acestuia, făcându-l victimă a unei fraude prin inteligență artificială.
 
Tom Hanks și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea cu privire la utilizarea inteligenței artificiale în profesia sa. Printre altele, teama sa este că filmele și alte proiecte vor continua să fie realizate cu imaginea unei „dubluri digitale“ fără permisiunea sa, după moartea sa. „Există un videoclip care promovează un plan stomatologic cu o versiune a inteligenței artificiale a mea. Nu am avut nimic de-a face cu asta“, a scris el pe Instagram, alături de o captură de ecran a reclamei în cauză.


 
O modalitate de a evita utilizarea inteligenței artificiale pentru proiectele care folosesc imaginea actorului în general ar fi ca acesta să obțină proprietatea intelectuală pentru fața și vocea sa. De fapt, acesta este unul dintre punctele cheie pe care atât sindicatele actorilor, cât și cele ale scenariștilor de la Hollywood le negociază cu companiile de producție în cadrul grevei istorice care a dus la blocarea celei mai mari industrii de divertisment din lume.
 
Nici Tom Hanks nu refuză total utilizarea inteligenței artificiale. În următorul său film, „Here“, care va fi lansat anul viitor, el joacă versiuni mai tinere ale lui însuși, datorită unui instrument Metaphysic care poate crea „efecte faciale fotorealiste de înaltă rezoluție și efecte de îmbătrânire, peste performanțele actorilor și în timp real, fără a fi nevoie de o compoziție suplimentară sau de efecte vizuale“.

FOTO: Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies