marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Skyfall: secventa care a impresionat pe toata lumea in noul film James Bond

Skyfall a devenit in doar 2 saptamani nu doar un hit de box-office, ci si unul dintre cele mai apreciate si iubite filme din 2012. Laudat de multi critici, Skyfall i-a fermecat pe multi cinefilii inca de la genericul de inceput  -  montat pe muzica lui Adele - care imbina o atmosfera de purgatoriu cu una de vis, dar in acelasi timp ofera indicii despre momentele cheie din film.

Skyfall: secventa care a impresionat pe toata lumea in noul film James Bond


Skyfall are parte de unul dintre cel mai bine realizate genericuri de film. Cu o traditie de 50 de ani, genericurile de la filmele Bond au fost intotdeauna originale si au surprins atmosfera bondiana.

Intro-ul din Skyfall a fost realizat de Daniel Kleinman, considerat ca fiind unul dintre cei mai talentati regizori de reclame din lume, dar si cel mai premiat in industria de advertising. Kleiman a transformat genericul de la Skyfall intr-o capodopera vizuala in care Daniel Craig apare salvat de la inec de o mana misterioasa sau inconjurat de niste umbre in care trage cu arma, in acelasi timp sunt oferite  si detalii despre scene esentiale din film. Originialitatea secventei vine din jocul de umbre, siluete si imagini puternic colorate.

 

Cei de la Entertainment Weekly au comparat intro-ul de la Skyfall cu cel de la The Girl With the Dragon Tattoo, versiunea americana regizata de David Fincher.

Daniel Kleinman s-a mai ocupat de genericurile seriei Bond de la GoldenEye incoace, insa a fost inlocuit in 2008, cand MK12 s-a ocupat de intro-ul de la Quantum of Solace. Implicarea sa in franciza Bond a inceput dupa 1989, producatorii fiind cuceriti de videoclipul lui Glady Knight, License to Kill, inspirat de filmul cu acelasi nume. Acesta a schimbat complet stilul genericurilor Bond, folosindu-se mult de tehnologiile moderne, inclusiv tehnica CGI.



Recent a fost votat cel mai bun regizor de reclame al deceniului. In anii '80, a regizat peste 100 de videoclipuri si a lucrat cu artisti ca Madonna sau Paula Abdul.

 

Intre pasiune si pericol, intre actiune irezistibila si misiuni aproape imposibile, James Bond (Daniel Craig) revine intr-o noua productie sub numele de cod Skyfall, alaturi de noua Bond Girl. Severine (Berenice Marlohe) nu este doar o femeie frumoasa, ci si curajoasa care nu va ezita niciun moment sa se alature lui James Bond in misiunea impotriva lui Raoul Silva (Javier Bardem).

 

 

Tehnologiile Agentului 007 depasesc inca o data pragul realitatii si demonstreaza ca "Lumea e prea mica" pentru performantele sale. Daniel Craig se intoarce in 2012 ca Agentul 007, in cea de-a 23-a productie din seria celei mai lungi francize de film din istoria cinematografiei.

 

Skyfall Titles - Daniel Kleinman from Rattling Stick on Vimeo.

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies