marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sofia Vergara, prima latino-americană nominalizată la premiul Emmy pentru Cea mai bună actriță în rol principal

Actrița columbiană intră în istorie pentru rolul său captivant din serialul „Griselda”.

Sofia Vergara, prima latino-americană nominalizată la premiul Emmy pentru Cea mai bună actriță în rol principal
Sofia Vergara face istorie. În cadrul ceremoniei care a dezvăluit nominalizările la premiile Emmy din acest an, columbianca a devenit prima latino-americană nominalizată pentru rolul principal într-un serial.
 
Aceasta este cea de-a cincea nominalizare la Emmy pentru Vergara și este una specială. Actrița originară din Barranquilla a jucat în „Griselda”, devenind astfel prima persoană născută într-o țară latină nominalizată la categoria Actriță principală într-un serial. În timp ce Anya Taylor Joy, de asemenea de origine latină, a câștigat premiul de actriță principală pentru rolul său din „The Queen's Gambit”, ea s-a născut în Miami, Florida.

 

În trecut, nominalizările lui Vergara la premiile Emmy au fost pentru „Modern Family”, unde a jucat rolul Gloriei Pritchett și pentru care a fost nominalizată pentru Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie. 

 
Însă în „Griselda”, Vergara strălucește în rolul principal al Griseldei Blanco, portretizând ascensiunea și decăderea din anii 1970 și 1980 a traficantei de droguri din Miami. Serialul constă în șase episoade, cu Vergara jucând un rol dramatic și vorbind în engleză și în spaniolă. 



 

 
În interviurile anterioare, Sofia Vergara a vorbit despre cât de intimidant a fost întreg procesul: „Au fost un milion de lucruri pentru care am fost tensionată, în principal interpretarea mea”, a spus ea într-un interviu acordat celor de la „Deadline”. „A fost prima dată când am jucat în spaniolă, prima dată când am făcut teatru și aveam emoții dacă voi reuși să conving oamenii că nu sunt doar Gloria Pritchett cu un nas din plastic.”


 
A fost un an bun pentru actrițele de origine latino din televiziune, deoarece premiile Emmy au recunoscut mai multe dintre ele în roluri de actrițe și producătoare, inclusiv Liza Colón-Zayas, pentru munca sa în „El Oso”, Selena Gpmez, care a intrat în istorie ca producătoarea latino cea mai nominalizată la Emmy, și Eiza Gonzalez, al cărei serial „3 Body Problem” a fost nominalizat pentru Cel mai bun serial dramatic“.
 
FOTO: Instagram

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies