marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Studiourile Sony, amenintate de hackeri cu un posibil atentat terorist. "Amintiti-va de 11 septembrie 2001." Filmul care a dus la un conflict fara precedent

Piratii cibernetici care au atacat reteaua de computere de la Sony Pictures au formulat noi amenintari, marti, la adresa persoanelor care vor merge sa vada filmul despre Kim Jong-un, "The Interview", produs de studioul hollywoodian, evocand cu aceasta ocazie atentatele din 11 septembrie 2001.

Studiourile Sony, amenintate de hackeri cu un posibil atentat terorist. Amintiti-va de 11 septembrie 2001. Filmul care a dus la un conflict fara precedent


Aceste amenintari, minimalizate de autoritatile americane, au aparut in momentul in care angajatii de la Sony Pictures Entertainment (SPE) au anuntat ca au depus o plangere in nume colectiv impotriva studioului de cinema si televiziune, pe care il acuza ca nu le-a protejat informatiile personale in timpul atacului informatic de la sfarsitul lunii noiembrie.

 

Intr-un nou comunicat, grupul GOP ("Guardians of Peace"), care a revendicat atacul cibernetic comis pe 24 noiembrie, anunta debutul unui "cadou de Craciun", prin publicarea pe internet a unor noi fragmente extrase din e-mailurile personale ale directorului general al SPE, Michael Lynton.
Piratii informatici ii ameninta in special pe cinefilii care vor merge sa vada filmul "The Interview", o comedie despre un complot fictiv al CIA care vizeaza asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, produs de Sony.
 

"Va vom arata foarte clar, in toate locurile in care «The Interview» va fi difuzat, mai ales in timpul avanpremierei, ce destin tragic ii asteapta pe cei care vor sa glumeasca pe seama terorii", se afirma in comunicatul emis de GOP, redactat intr-o engleza defectuoasa, reprodus in mai multe publicatii americane, inclusiv in Los Angeles Times.

 

 

 


"In curand, lumea va vedea ce film prost a facut Sony Pictures Entertainment. Lumea va fi plina de temeri", au adaugat piratii cibernetici din grupul GOP. "Aduceti-va aminte de 11 septembrie 2001. Va recomandam sa va tineti la distanta de acele locuri (in care va fi proiectat filmul). Iar daca locuinta voastra este in apropiere, ar trebui sa plecati de acasa. Tot ce se va petrece in zilele viitoare va fi din vina SPE. Lumea intreaga va denunta Sony", au adaugat ei.

 


Departamentul de Stat american a temperat totusi aceste amenintari. "Nu exista o amenintare credibila pentru moment", a declarat purtatoarea de cuvant Jennifer Psaki.

 

"Cred ca filmul este o comedie pe care americanii pot sa o vada in perioada Craciunului. Ei trebuie sa decida", a adaugat ea pentru CNN.

 


"Filmul nu reprezinta, bineinteles, punctul de vedere al Statelor Unite. Nu este un documentar despre relatiile noastre diplomatice, deci nu reprezinta un subiect fata de care ar trebui ca noi sa avem o pozitie oficiala", a mai spus aceasta.

 


Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies