marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Django Unchained: de ce e filmul numarul unu in America, are dreptul Tarantino sa schimbe istoria in felul asta si cum se va incheia trilogia istorica a regizorului

Nimeni nu mai pune la indoiala forta lui Quentin Tarantino. Regizorul a reusit sa lanseze pe final de an, filmul numarul unu in cinematografele din America de Nord. Cunoscut ca un cineast vizionar care sfideaza regulile si care poate combina, in cadrul aceluiasi film, un stil extravagant, violent si, uneori, aproape siropos, regizorul este incantat de gloria pe care o cunoaste Django Unchained, insa a facut dezvaluiri si despre urmatorul sau film - Killer Crow.

Django Unchained: de ce e filmul numarul unu in America, are dreptul Tarantino sa schimbe istoria in felul asta si cum se va incheia trilogia istorica a regizorului

Speciliastii estimeaza incasari de 30 de milioane de $ in primul weekend de lansare al filmului, peste mult mai popularul Les Miserables, al lui Tom Hooper. Pe 25 decembrie Django dezlantuit/ Django Unchained a facut 15 milioane de $ in SUA, devenind a treia pelicula din istorie ca incasari in aceasta perioada.
 

Django dezlantuit/ Django Unchained, a fost deja nominalizat la Globurile de Aur 2013, inclusiv la categoria pentru cel mai bun regizor. Protagonistul filmului este Christoph Waltz (din „Inglourious Basterds”), iar amprenta lui Tarantino este vizibila in sangele care inroseste cu darnicie ecranele, dar si in aparitia lui Samuel L. Jackson, unul dintre actorii emblematici in filmele lui Tarantino.


Django Unchained este al doilea film dupa Inglourious Basterds(2009) care abordeaza o tema istorica, insa dintr-o perspectiva alternativa fata de evenimentele reale. Regizorul si-a propus sa faca o trilogie: astfel dupa ce l-a ucis pe Hitler in Inglourious Basterds(2009) si dupa ce a ajuns  in Sudul antebelic, cu un sclav (Jamie Foxx) eliberat de catre un medic stomatolog, vanator de recompense si initiat in tainele vanatorilor de recompense in Django Unchained (2012), in urmatorii ani regizorul va lucra la Killer Crow ( titlu provizoriu).

Killer Crow va avea actiunea plasata in 1944 si se va baza pe un grup de soldati de culoare care dezerteaza in timpul invaziei din Normandia. "Cand am scris Inglourious Basterds planuiam ca ceea ca a ramas sa fie doar o mica parte a filmului. Initial era inclusa si povestea unui grup de soldati de culoare care o ia razna dupa ce este batjocorit de armata americana. Acestia incep sa-i ucida pe soldatii albi si duc razboiul pana in Elvetia. Locotenentul Aldo Raines (Brad Pitt) si bastarzii sai trebuiau sa se lupte cu ei. Gandisem acest concept ca o miniserie... Este aproape scrisa. Mai lipseste a doua jumatate la care voi lucra. Va fi ultima parte a trilogiei si va fi legata de Inglourious Basterds. Se va numi Killer Crow sau ceva in genul asta" a dezvaluit Tarantino, citat de digitalspy.co.uk.

 

 

Intrebat intr-un interviu pentru Playboy daca este deranjat cand publicul reactioneaza in genul "are dreptul sa schimbe istoria in acest mod?", regizorul a raspuns: "Poti sa realizezi un studiu de caz daca urmaresti filmele care au ca subiect cel de-al Doilea Razboi Mondial, fie numai si pentru a invata cliseele care te ajuta sa oferi audientei ceva cu care aceasta este obisnuita. Exista numai cateva filme autentice cu sclavi. Pentru mine, asta este un western, dar a carui actiune se petrece in Sud. Ceea ce m-a interesat, in ceea ce priveste sclavia, a fost aspectul financiar. Oamenii priviti drept sclavi – cum functiona chestia asta? Cat costau ei? Cati sclavi detinea, in medie, o persoana in Mississippi? Cum aveau loc licitatiile? Care era impartirea sociala in interiorul unei plantatii?... (In Django)Totul este o perversiune a aristocratiei europene. Aceasta a reprezentat o abordare fascinanta a intregii povesti si a modului in care Candie alege sa-si petreaca timpul."

 

Django Unchained, un spaghetti western plasat cu doi ani inainte de izbucnirea Razboiului Civil, il aduce pe Jamie Foxx in rolul lui Django, un sclav cumparat si eliberat de un vanator de recompense german interpretat de Christoph Waltz. Cei doi cutreiera Sudul si elimina criminali pentru recompense, inainte de a ajunge la plantatia detinuta de Leonardo DiCaprio, anti-eroul, pentru a o elibera pe sotia lui Django.

Ca toate filmele sale si acesta a starnit controverse din cauza limbajului considerat jignitor: apare de peste 110 ori cuvantul considerat ofensator la adresa celor de culoare, „nigger”. "Django Unchained nu trateaza cu manusi lunga istorie a Americii in sclavie si rasism, ci planteaza dinamita in acest bagaj nedorit al tarii si-l detoneaza pe intreg ecranul", scrie publicatia americana The Hollywood Reporter.


In apararea lui Tarantino a sarit si Jamie Foxx (Django) care a motivat in fata criticilor ca filmul nu este un documentar. "Daca vrei sa-nveti ceva dintr-un film, uita-te la un documentar" a declarat acesta.


Pe 4 ianuarie, Quentin Tarantino va primi premiul pentru intreaga cariera de la celebrul compozitor de muzica de film Ennio Morricone, inainte de premiera europeana a lui Django dezlantuit/ Django Unchained. Evenimentul de pe 4 ianuarie este considerat o continuare a Festivalului International de Film de la Roma, ce s-a incheiat pe 17 noiembrie.


"Vreau sa risc sa ma lovesc de tavanul propriului talent. Vreau sa testez asta si sa spun: O.K., nu esti chiar asa de bun. Ti-ai atins limita aici. Nu vreau sa am parte de un esec, dar vreau sa risc sa esuez de fiecare data" a declarat regizorul intr-un interviu pentru The New York Times.

"Nu vreau sa fiu un regizor batran. Cred ca regizorii sunt ca pugilistii. Trebuie sa stie cand sa renunte la manusi. Trebuie sa stie cand sa mearga mai departe; chiar daca imi place, voi incepe sa incasez prea multe lovituri. Cred ca e un joc pentru tineri, iar daca mai supravietuiesc inca douazeci ani, uitandu-ma la filmografie, e destul de bine pana acum, as putea spune."

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies