Al treilea si cel din urma capitol al francizei Batman, inceputa cu succes acum sapte ani The Dark Knight Rises este un spectacol palpitant, la realizarea caruia s-au folosit camere Imax pentru filmarea a mai bine de jumatate din productie. Realizatorii au dezvaluit cum au creat una dintre cele mai spectaculoase scene din film - explozia gazonului unui stadion de fotbal.
The Dark Knight Rises a facut in aceasta vara incasari monidale de 1.08 miliarde de $. Pelicula cu Christian Bale, Tom Hardy si Anne Hathaway si-a inceput recent campania pentru Oscaruri si s-a lansat pe DVD, ocazie cu care producatorii au dezvaluit cu o serie de clipuri behind the scenes cateva dintre secretele unor scene ajunse deja faimoase.
In finalul lui Batman, regizat de Christopher Nolan, exista doua scene in care oameni nevinovati sunt atacati in locuri publice: secventele de la bursa si scele de pe un stadion pe care Bane si mercenarii sai il arunca in aer. Ambele au fost considerate extrem de violente si au fost blamate ca influentand atentatul de la cinematograful din Colorado de la finalul lunii iulie. Atunci 12 oameni de murit dupa ce un tanar a dechis focul la cinema.
Pentru scena spectaculoasa in care inamicul lui Batman, Bane interpretat de Tom Hardy arunca in aer un stadion s-a muncit timp de cateva luni: "Pentru aceasta scena am folosit o combinatie de efecte speciale si vizuale, precum si cascadorii care trebuiau sincronizate la sange" a declarat Paul Hardy unul dintre coordonatorii echipei care s-a ocupat de efectele speciale. 10.000 de figuranti au fost folositi pentru scena de pe stadionul din Pittsburgh."Am folosit cadre reale, dar si modificate digital. Am creat gauri in gazon, in care trebuiau sa cada cascadorii si am petrecut luni de zile creand digital scena prabusirii terenului" au mai dezvaluit producatorii.
Paul Franklin si Chris Corbould, ambii castigatori ai Premiului Oscar pentru efectele speciale din Inception au supervizat efectele vizuale si respectiv pe cele speciale. Pentru realizarea filmului, Christopher Nolan a utilizat camerele IMAX chiar mai mult decat a facut-o pentru The Dark Knight, care a intrat in istorie drept primul proiect cinematografic de amploare care a fost filmat partial utilizand camere IMAX. Filmarile s-au intins pe trei continente diferite si au inclus atat orasele americane Pittsburgh, New York si Los Angeles, precum si situri din India, Anglia si Scotia. Trilogia Batman a ajuns la un final glorios in data de 27 iulie si a inregistrat in weekendul lansarii cel mai puternic debut pentru un film 2D, cu 160 de milioane de $ incasati.
Actorul de la Hollywood vine des în România, unde și-a făcut și prieteni, iar acum se află din nou aici, cu un alt proiect.