Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Hobbit: singurul film care poate fi vazut pe 4 platforme diferite, apare in 48 de FPS doar in 1000 de cinematografe din lume. Reactii furtunoase dupa premiera mondiala

La 9 ani de la premiera ultimului film din trilogia Lord of The Rings, The Return of the King, regizorul Peter Jackson declanseaza din nou fenomenul Stapanul Inelelor. Premiera lui The Hobbit: An Unexpected Journey din Wellington a strans 100.000 de fani, vedete din toata lumea, staruri de film si reactii laudative.

The Hobbit: singurul film care poate fi vazut pe 4 platforme diferite, apare in 48 de FPS doar in 1000 de cinematografe din lume. Reactii furtunoase dupa premiera mondiala

 

The Hobbit marcheaza o premiera in lumea cinematografiei; este prima pelicula ce poate fi vazuta pe o gama larga de platforme:  RealD 3D, IMAX 3D si High Frame Rate 3D, unde imaginile sunt proiectate la o viteza de 48 de cadre pe secunda. Nu toata lumea va avea acces la aceste platforme din cauza lipsei tehnologiei corespunzatoare din cinematografe. De asemenea producatorii - studiourile Warner Bros. -  au decis o proiectie restransa pentru aceasta platforma, High Frame Rate 3D, pentru ca aceasta tehnologie cinematografica a cauzat reactii impartite.

 

Doar 1000 de cinematografe de pe glob, dintre care 450 din America de Nord, vor proiecta The Hobbit: An Unexpected Journey  3D, la 48 FPS. Filmarea si redarea imaginilor la o rata dubla fata de cea obisnuita, de 24 de cadre – stabilita in anii ’20, odata cu aparitia filmului sonor – ar putea reprezenta o treapta noua in evolutia cinematografiei.

Filmand cu 48 de cadre pe secunda se creeaza o imagine mai clara. Ochiul uman nu mai percepe imaginile individual din cauza vitezei crescute. Astfel imaginea capteaza o nuanta puternica de realism. Introducerea unei tehnologii care permite capturarea si vizionarea unui film la 48 de cadre pe secunda inseamna nu numai o fluiditate mult mai mare a miscarii personajelor, dar si o exactitate de doua ori mai mare.

Fiecare detaliu va putea sa fie integrat mult mai natural in ansamblul filmului, fiecare miscare accelerata va deveni mai fireasca si filmele de actiune vor prinde o “viata noua”. Jackson a fost avertizat ca cinefilii ar putea respinge noua tehnologie deoarece ochii nostri au fost obisnuiti prea multa vreme cu 24 de cadre pe secunda.

 

Vezi aici lista cu cinematografele din lume echipate pentru a proiecta cu 48 FPS!


The Hobbit: An Unexpected Journey 
a declansat reactii inflacarate pana acum . "Martin Freeman este inima filmului" a declarat actorul Elijah Wood despre interpretul lui Bilbo Baggins. Actorul a laudat si tehnologia din spatele filmului.


Richard Armitage, interpretul liderului dwarfilor, Thorin Oakenshield, s-a declarat incantat sa lucreze cu Peter Jackson: "Peter a creat cu acest film ceva incredibil, care nu s-a mai vazut pana acum."

 

Regizorul si producatorul Bryan Singer a postat pe Twitter urmatorul mesaj: "Am vazut Hobbitul. Invidiez rata de filmare. E uimitor si antrenant. Si, Ian Mckellen, prietene, esti genial"


Primul ministrul Noii Zeelande - John Key care a permis ca pelicula sa fie filmata in Noua Zeelanda atunci cand regizorul ameninta ca paraseste tara, schimband legea muncii si investind 25 de milioane de $ in acest film, a declarat: "Noua Zeelanda a riscat enorm cu acest film, insa a meritat. Peter Jackson este un geniu".

Sub regia lui Jackson, trilogia "Hobbitul" este filmata consecutiv, in format 3D digital, folosind cea mai noua tehnologie pentru camere de filmat si sonorizare stereo. Filmarile au avut loc la Studiourile Stone Street, Wellington, si alte locuri din Noua Zeelanda. The Hobbit: An Unexpected Journey va avea premiera si in Romania pe 14 decembrie.

 


Cele mai citite

(P) Cele mai populare tipuri de pizza picantă
Pizza este cel mai îndrăgit preparat din lume, iar consumul său este mare chiar și în țări cu tradiții culinare total diferite. 
Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies