marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Thor 2, incasari spectaculoase in box-office: super productia este lider in SUA si a trecut de 300 de milioane de $ la nivel global

Thor este stapan si in Asgard, dar si in cinematografele din SUA, acolo s-a clasat pe prima pozitie la debut. Fara sa aiba un rival important, Thor: The Dark World a demonstrat ca este un nou blockbuster de succes marca Marvel.

Thor 2, incasari spectaculoase in box-office: super productia este lider in SUA si a trecut de 300 de milioane de $ la nivel global

Filmul "Thor: Intunericul", cu Chris Hemsworth si Natalie Portman in rolurile principale, se situeaza pe primul loc in box-office-ul din Statele Unite, in primul sau weekend de proiectii, cu incasari de 86,1 milioane de dolari. La nivel mondial, filmul a trecut de pragul de 300 de milioane de dolari si urmeaza sa se lanseze si pe alte piete importante.


Potrivit cifrelor provizorii publicate duminica de boxofficemojo.com, filmul "Thor: Intunericul", in regia lui Alan Taylor ("Urzeala tronurilor", 2011), este continuarea filmului "Thor" din 2011, care prezinta aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. Dupa evenimentele din "Thor", zeul lupta pentru a reinstaura ordinea in cosmos, insa o straveche rasa, in frunte cu razbunatorul Malekith, se intoarce pentru a trimite Universul inapoi in intuneric.

 

Astfel, Thor 2 trece in randul celor mai de succes filme Marvel dupa The Avengers, asa cum a facut-o si Iron Man 3 in aceasta vara. Thor este un super erou iubit si de barbati dar si de femei. In SUA, vineri seara procentajul in salile de cinema era 50-50, probabil si pentru ca Hemsworth este considerat unul dintre cei mai atragatori actori de la Hollywood.

 


Comedia cu farse "Jackass Presents: Bad Grandpa", cu Johnny Knoxville si Jackson Nicoll, despre un bunic de 86 de ani, care porneste intr-o calatorie trasnita prin America alaturi de nepotul sau de opt ani, Billy, se mentine pe locul al doilea, cu incasari de 11,3 milioane de dolari

 

.
Filmul de animatie "Pasari libere/ Free Birds" a urcat o pozitie in box office-ul nord-american, si ocupa locul al treilea, cu incasari de 11,1 milioane de dolari. Aceasta comedie povesteste peripetiile a doi curcani din medii diferite, care incearca sa schimbe cursul istoriei, cu scopul de a scoate curcanul de pe mesele americanilor din Ziua Recunostintei.

 


Comedia "Last Vegas", cu Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman si Kevin Kline, in rolul unor sexagenari care merg la Las Vegas pentru a organiza o petrecere a burlacilor, coboara de pe locul al treilea pe locul al patrulea, cu incasari de 11,1 milioane de dolari.


Filmul SF "Jocul lui Ender/ Ender's Game", cu Harrison Ford in distributie, a pierdut pozitia de lider de saptamana trecuta si coboara pe locul al cincilea, cu incasari de 10,2 milioane de dolari. Filmul "Jocul lui Ender" prezinta antrenamentele de elita ale fortelor militare terestre, efectuate pentru a face fata amenintarilor venite dintr-un spatiu extraterestru ostil omenirii.

 


Filmul SF "Gravity 3D: Misiunea in spatiu", cu actorii Sandra Bullock si George Clooney in rolurile principale, a coborat pe locul al saselea, cu incasari de 8,4 milioane de dolari. In acest film, Sandra Bullock si George Clooney interpreteaza rolurile a doi astronauti aflati in deriva in spatiu, dupa ce naveta lor a fost distrusa in timp ce ei efectuau o iesire pe orbita. Regizat de Alfonso Cuarón, thrillerul SF "Gravity" a fost foarte bine primit si de criticii americani, iar unii dintre acestia considera ca filmul are sanse reale in cursa pentru premiile Oscar.

 


Filmul "12 Years a Slave", care prezinta povestea adevarata a unui barbat de culoare vandut ca sclav in anul 1840 in statul american Louisiana, se mentine pe locul al saptelea, cu incasari de 6,6 milioane de dolari. Filmul, regizat de cineastul Steve McQueen, cu Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender si Brad Pitt in distributie, are la baza volumul de memorii scris in 1853 de Solomon Northup. "12 Years of Slave" a fost extrem de bine primit atat de spectatori, cat si de criticii de cinema, la festivalul de la Toronto si la Telluride Film Festival, fiind considerat deja unul dintre marii favoriti din cursa pentru Oscaruri.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies