marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Vezi aici top 25 cele mai bune soundtrack-uri din toate timpurile!

Cei de la Time Magazine au creat un top 25 al celor mai bune soundtrack-uri din toate timpurile. CLICK AICI PENTRU A DEVENI FAN PROCINEMA PE FACEBOOK!

Vezi aici top 25 cele mai bune soundtrack-uri din toate timpurile!

1. Singin' in the Rain, 1952
Musicalul care ii are in rolurile pricipale pe Gene Kelly si Debbie Reynolds are doua nominalizari la Oscar si un buget de peste 2,5 milioane de dolari, o suma foarte mare pentru anii ’50. Muzica este scrisa de Nacio Herb Brown iar Gene Kelly, pe langa faptul ca danseaza, mai si canta in acest film clasic.


2. West Side Story, 1961
Natalie Wood si Richard Beymer fac o treaba foarte buna in pelicula care spune povestea luptei dintre doua gasti. Filmul a reusit sa incaseze peste 62 de milioane de euro. Muzica poarta semnatura celebrului Leonard Bernstein.

3. A Hard Day's Night, 1964
O zi obisnuita din viata Beatles privita chiar prin ochii lor. "Tell Me Why" este piesa de pe coloana sonora iar intreaga muzica a filmului este semnata, evident, The Beatles.


4. Mary Poppins, 1964
Un amestec de culoare, poveste si cantec filmul a ajuns la sufletul celor mari si celor mici si a ramas un in categoria clasicelor. Supercalifragilistic Music a devenit o emblema a anilor ’60. Iar "The Life I Lead" este piesa de generic.


5. The Sound of Music, 1965
Coloana sonora a acestui clasic al anilor ’60 a fost recompensata cu un premiu Oscar si cu un Glob de Aur pentru prestatia lui Julie Andrews.


6. The Graduate, 1967
Filmul a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, a avut incasari de peste 100 de milioane de dolari  iar "The Sounds of Silence", "April Come She Will" si “Scarborough Fair/Canticle" sunt doar 3 dintre piesele cantate de Simon & Garfunkel care au fost incluse pe coloana sonora a filmului.

7.  A Space Odyssey, 1968
SF-ul lui Kubrick a castigat Oscarul in 1969 si a avut incasari de aproape 200 de milioane de dolari in intreaga lume. Muzica este compusa de Richard Strauss si interpretata de Filarmonica din Viena.


8. Easy Rider, 1969
Filmul in care Dennis Hopper este si actor si regizor  are piese precum "Flash, Bam, Pow", cantata de cei de la Electric Flag, si compusa de Mike Bloomfield


 

9. Superfly, 1972
Un film care spune povestea unui traficat de droguri nu putea avea decat o coloana sonora alerta semnata de Curtis Mayfield



10.  American Graffiti, 1973
In regia lui George Lucas, cu Richard Dreyfuss si Ron Howard in rolurile principale, filmul este o capodopera. Piesa “Ya, Ya” de pe coloana sonora a devenit la scurt timp, emblema filmului.


11. The Harder They Come, 1973
Un film cu Jimmy Cliff in rolul principal nu putea fi decat unul foarte reusit. Este primul film de la Hollywood filmat in Jamaica iar cea mai cunoscuta piesa de pe coloana sonora se numeste "Pressure Drop" si este interpretata de  Toots & The Maytals



12. Saturday Night Fever, 1977
Este filmul in care se intalnesc ritmurile disco, miscarile extrem de senzuale si un John Travolta la debut, intr-un rol care avea sa-l scoata din anonimat. “How Deep Is Your Love”, piesa celor de la The Bee Gees a devenit celebra in intreaga lume dupa ce s-a auzit, prima data, pe coloana sonora a acestui film.


 

13. Grease, 1978
Alt film celebru, cu acelasi John Travolta in rolul principal, un musical despre tinerii indragostiti din anii ’50. Muzica din film este fredonata si in  2011. “GREASE", cantat de Frankie Valli, "SUMMER NIGHTS", cantat de John Travolta, Olivia Newton-John, "HOPELESSLY DEVOTED TO YOU", piesa interpretata de Olivia Newton-John sau celebra "SANDY" in interpretarea lui John Travolta sunt doar cateva dintre cantecele de pe coloana sonora pentru care ai vedea acest film iar, si iar, si iar…


14.  The Big Chill, 1983
Nominalizata la premiile Osacr aceasta comedie a reusit sa incaseze peste 56 milioane de dolari numai in Statele Unite. “The Rascals” sunt cei care canta piesele de pe soundtrack-ul filmului.


 


15.  Flashdance, 1983
Un film cu Jennifer Beals si Michael Nouri in rolurile principale  care danseaza pe muzica divina a lui Irene Cara.

16.  Sixteen Candles, 1984
Pe coloana sonora a filmului se afla si piesa "Rev-Up" , interpretata de cei de la “The Revillos”.


 


17.  Purple Rain, 1984
Un film cu Prince in rolul principal si asta spune totul!



18. This Is Spinal Tap, 1984
Cel mai amuzant film cu rockeri, asa cum a fost denumita pelicula, “This is Spinal Tap” are coloana sonora semnata de Christopher Guest, Michael McKean, Rob Reiner si Harry Shearer


 

19.  Dirty Dancing, 1987
Hungry eyes” este piesa pe care danseaza Patrick Swayze si Jennifer Grey in filmul care a introdus notiunea de “Dans murdar”. Un film celebru, cu doi actori celebri si o muzica recunoscuta oriunde in lume.

 

20.  Singles, 1992
Povestea a 20 de prieteni care se afla, toti in cautarea iubirii perfecte este “asezonata” cu muzica de calitate a celor de la Pearl Jam.

21.  Pulp Fiction, 1994
Filmul lui Tarantino a avut de la inceput ingredientele unui blockbuster. O distributie de zile mari, John Travolta si Uma Thurman, si ritmurile celo de la Cooll & The gang. Filmul a strans 213 milioane de dolari in lumea intreaga si este unul dintre filmele de care nu te mai saturi.


 

22.  Trainspotting, 1996
Nominalizat la Oscar filmul regizat de Danny Boyle are coloana sonora asigurata de nimeni altul decat de Ice MC.


23.  Rushmore, 1998
The Rolling Stones sunt cei care au cantat pe soundtrack-ul acestei film


 


24.  O Brother, Where Art Thou, 2000
Este de fapt “Odiseea lui Homer” adaptata anilor ’30 de geniul Joel Cohen.Un film plin de muzica in care  George Clooney isi demonstreaza calitatile vocale din plin.

 

25. Garden State, 2004
In 2005 filmul a castigat premiul Grammy pentru coloana sonora produsa de Zach Graff.

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies