marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VEZI care sunt cele mai mari PIERDERI FINANCIARE de la Hollywood

Milioanele de dolari sunt la ordinea zilei in box-office-urile de la Hollywood. Nu ne mai surprind nici  incasarile de ordinul miliardelor. Dar cand vine vorba de pierderi, parca inghiti in sec. De la modica suma de 50 de milioane si pana la 200 e cale lunga. Iata cele mai mari esecuri!
 

VEZI care sunt cele mai mari PIERDERI FINANCIARE de la Hollywood

13. D-Tox (2002)

Filmul in care il puteti urmari pe Sylvester Stallone a pierdut 53.1 milioane de dolari. Se pare ca publicul n-a fost interesat sa-l vada pe actor, altfel decat in rol de boxeur sau purtator de bandana. A fost relansat trei ani mai tarziu in State sub numele de Eye See You, dar calitatea a ramas aceeasi.

12. Hart's War (2002)

Toata lumea il iubeste pe Bruce Willis, nu? Dar nu atunci cand este serios si-si croieste drum in sufletele noastre. Lasand deoparte reputatia sa de salvator al lumii, Willis a jucat rolul unui prizonier in cel de-al doilea razboi mondial in drama Hart's War (2002) si a pierdut 62.7 milioane de dolari. Asta pentru ca fanii s-au multumit sa revada pentru a mia oara Die Hard.



11. How Do You Know? (2010)

Cine ar fi crezut ca un film cu un buget de peste 120 de milioane de dolari si distributie impresionanta: Reese Witherspoon, Jack Nicholson si Owen Wilson ar putea sa ramana cu o pierdere de 72.2 milioane de dolari? Sa fie semnul intrebarii din titlu de vina?

10. The Nutcracker In 3D (2010)

Dovedeste ca nu toate filmele 3D sunt si succese de box office. Filmul n-a mai fost lansat in UK si in State a incasat peste 65 de mii de dolari in week-endul de deschidere. Regizorul rus Andrey Konchalovskiy trebuie sa se resemneze in fata unui alt esec la Hollywood, dar acesta valoreaza 75.33 milioane de dolari.

9. Final Fantasy: The Spirits Within (2001)

Probabil ca inainte un film animat costa mai putin decat un film cu persoane reale. Dar in era digitalului, o astfel de productie costa peste 130 de milioane de dolari. Pelicula a fost adaptata dupa un joc video, dar publicul a avut senzatia ca este jocul insusi. Ei bine, gaura pe care au lasat-o spiritele animate este de 81.8 milioane.

8. Town & Country (2001)

Warren Beatty a crezut ca dupa esecul cu Ishtar, norocul ii va surade. Productia comediei romantice Town & Country in care interepteaza Beatty, Diane Keaton, Goldie Hawn si Garry Shandling a fost una de invidiat, dar si pierderea a fost pe masura, 94.6 milioane!



7. The 13th Warrior (1999)

Regizorul John McTiernan are in palmaresul sau doua titluri de referinta: Die Hard si Predator, deci nu ar putea sa dea gres. Ei bine, necazurile vin si pe la case mai mari asa ca aventura sa cu vikingi si cu  Antonio Banderas in rolul principal a ramas fara 98.3 milioane.

6. Cutthroat Island (1995)

La mult timp dupa dezatruosul Cutthroat Island, oamenii au crezut ca filmele cu pirati nu au succes. Desigur, capitanul Sparrow si miliardele de dolari din cufere pot contrazice acest fenoment. Atunci poate doar Geena Davis, cap de afis al aventurii, poate sa explice unde-s cei 104.9 milioande de dolari. Pe apa sambetei?

5. Speed Racer (2008)

Una dintre cele mai mari francize din istorie este trilogia Matrix pentru care trebuie sa multumim fratilor Wachowski . Dar asta n-a fost suficient incat sa le asigure succesul urmatorului film, o adaptare dupa desene japoneze care a provocat ameteli publicului. Si nu unele ieftine, ci unele de 106 milioane de dolari.

4. The Adventures Of Pluto Nash (2002)

Sinonim cu esec la box office, acest film a provocat sudori reci pe spinarile multor producatori. Aceasta comedie SF cu Eddie Murphy a incasat doar 6% din bugetul de 120 de milioane, ce a cam incheiat cariera lui Murphy de actor in rol principal. In urma calculelor reiese ca s-au pierdut 112.8 milioane de dolari.

3. Mars Needs Moms (2011)

Cea mai mare infrangere marca Disney apartine regizorului Robert Zemeckis. In saptamana deschiderii a reusit sa incaseze 6.8 milioande dolari, in conditiile in care bugetul estimat valoreaza 150 de milioane. Din pacate efectele digitale sunt invechite, comparat cu Avatar filmul este slab si daca Avatar incaseaza 2 miliarde, Mars Need Moms pierde 116.1 milioane.



2. The Alamo (2004)

Tagline-ul inspirat al filmului este nu vei uita niciodata si da, a intrat in istorie ca al doilea cel mai mai mare esec financiar. Aceasta productie cu buget urias, povesteste ultima revolutie texana. Poate problema a fost ca toti adultii si copiii din America stiu istoria sau poate nu au fost interesati. Istoricii s-au revoltat din cauza anacronismelor aparute de-a lungul filmului. Total: 119.1 milioane.

1. Sahara (2005)

Matthew McConaughey este un actor care se adapteaza, cand o comedie romantica sau o drama legala, dar probabil ca rolul din Sahara i-a ramas adanc in suflet. Nu este un film slab, dar pentru un buget de 241 de milioane si pentru focoasa Penelope Cruz, pierderea de 121.7 milioane de dolari l-a clasat pe locul 1 in topul celor mai mari pierderi financiare din istorie.

 

Sursa: virginmedia.com/


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies