marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele doua filme senzationale care au cucerit publicul la Venetia. Cine sunt marii favoriti din acest an

 Doua pelicule au impresionat in prima saptamana la Festivalul de la Venetia.

Cele doua filme senzationale care au cucerit publicul la Venetia. Cine sunt marii favoriti din acest an

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO


Extrem de asteptat  Tinker, Tailor, Soldier, Spy cu Gary Oldman si Colin Firth, realizat de Tomas Alfredson a fost unul din filmele care a  facut legea la Venetia in ultimele zile. Este vorba de o ecranizare a best-sellerului semnat de John le Carre din 1974 - o aventura cu spioni  realizata impecabil care a devenit favorita nu doar la Festivalul de la Venetia, ci si pentru Oscarurile de anul viitor.


Gary Oldman pe care producatorii filmului l-au vanat timp de aproape un an joaca rolul lui George Smiley un fost agent britanic ce se intoarce la datorie pentru a vana o cartita infiltrata in MI6. Castingul este unul dintre atuurile filmului; din distributie mai fac parte Colin Firth, Tom Hardy , John Hurt, Benedict Cumberbatch si Mark Strong.


Castigator al Oscarului in acest an pentru Discursul Regelui, Colin Firth, a declarat la premiera filmului ca este deranjat de faptul ca industria cinematografica ii subestimeaza pe spectatori carora nu le ofera suficiente filme inteligente.
 

"Cred ca este o tendinta ca publicul sa fie subestimat, desi sunt multi care si-ar dori dialoguri la cel mai inalt nivel iar acest aspect ar trebui speculat mai mult. Cred ca filmul acesta ii va incanta pe multi" a declarat actorul  de 50 de ani.


Ce  au spus criticii despre film?

"Filmul este o adaptare minunata a lui Tomas Alfredson a thrillerului lui John Le Carré despre Razboiul Rece cu o performanta superba a lui Gary Oldman si o distributie de prim rang" a scris criticul Xan Brooks pentru publicatia The Guardian.|

"Este unul dintre putinele filme care te absorb vizual cadru dupa cadru, cu o atmosfera rece care devine emotionanta pe final cand sunt dezvaluite toate secretele" a scris Deborah Young pentru The Hollywood Reporter.

"Nu l-am mai vazut pe Oldman intr-o asemenea ipostaza pana acum: performanta sa este uluitoare. Sunt scene in care ti se taire respiratia pur si simplu" a notat David Gritten pentru The Telegraph.


Un alt film care a starnit reactii favorabile a fost drama Shame a lui Steve McQueen, un film ce face portretul unui dependent de sex de 30 de ani, jucat de Michael Fassbender.


Filmul este extrem de grafic iar Steve McQueen nu a acceptat sa cenzureze scenele controversate pentru a scoate pelicula din categoria interzisa minorilor.Carey Mulligan si Michael Fassbender care a impresionat la Venetia cu interpretarile sale ( mai ales in Dangerous Method) au fost si ei laudati de critici.


Sursa foto: Getty

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies