Quentin Tarantino si l-a dorit pe Will Smith in Django Unchained, asta nu mai e nici un secret, insa actorul a povestit recent motivul pentru care a refuzat rolul.
Will Smith este singurul actor care are 8 filme consecutive care au avut castiguri de peste 100 de milioane de dolari, si totusi vedeta a refuzat cateva roluri incredibile.
Actorul de 44 de ani a fost prima alegere a lui Quentin Tarantino cand a scris scenariul pentru Django Unchained, insa starul a refuzat rolul. Tarantino a declarat ca atunci cand s-a intalnit cu Smith, nu era totul perfect, asa ca n-a fost timp de modificari.
Smith le-a spus celor de la Entertainment Weekly de ce a luat aceasta decizie: “Django nu era rol principal, asa ca ma gandeam, trebuie sa fiu in rol principal. Celalalt personaj era pe primul loc” In mod ironic, Christoph Waltz a luat Oscarul pentru rol secundar, in timp ce Jamie Foxx a fost promovat ca rol principal al filmului.
Mai mult, o alta problema pe care Will Smith a avut-o in legatura cu scenariul a fost ca Django nu omoara personajul negativ, jucat de Leonardo DiCaprio: “Am zis <<Nu, Quentin, te rog, eu trebuie sa-l omor pe tipul rau!>>’” Actorul, insa, nu are resentimente: “M-am gandit ca e genial. Numai nu pentru mine.”
Intre timp, Django Unchained a devenit cel mai profitabil film din cariera regizorului Quentin Tarantino si a luat 2 Premii Oscar. Django a depasit incasarile facute de "Inglourious Basterds" (321 milioane de $) si a ajuns cel mai mare succes financiar din cariera regizorului. Recent, cineastul american a declarat ca doreste sa regizeze un nou film cu specific istoric, cel de-al treilea, dupa "Inglorious Basterds" si "Django Unchained".
"O trilogie se impune. Trebuie sa fac un al treilea film istoric. Nu m-am decis inca asupra subiectului", a declarat cineastul american, duminica seara, la gala premiilor BAFTA unde a obtinut trofeul pentru cel mai bun scenariu original cu filmul "Django Unchained".
Fiecare dintre cele opt filme regizate de Quentin Tarantino aduce un omagiu unui gen cinematografic precis. "Reservoir Dogs" (1992) si "Pulp Fiction" (1994) se inscriu in categoria "filmului cu gangsteri americani". Quentin Tarantino utilizeaza codurile "Blaxploitation" (gen care ii pune in valoare pe eroii de culoare) in "Jackie Brown" (1997). Cele doua filme din seria "Kill Bill", lansate in 2002 si 2003, sunt filme de actiune. "Death Proof" (2007) apartine genului "slasher movie", un subgen al filmelor horror in care abunda asasinii psihopati. "Inglorious Basterds" este un film de razboi ucronic (care se bazeaza pe rescrierea istoriei pornind de la modificarea unui eveniment trecut). "Django Unchained" (2012) aduce un omagiu filmelor din genul western-spaghetii regizate de Sergio Leone.
Desi este acuzat de critici ca trivializeaza si estetizeaza violenta, Quentin Tarantino este castigatorul unui premiu Oscar si al unui Palme d'Or, distinctii obtinute pentru filmul "Pulp Fiction" (1994). Remarcat inca de la debutul sau regizoral, cu "Reservoir Dogs" (1992), Tarantino si-a surprins de fiecare data publicul gratie unor pelicule precum "Jackie Brown" (1994), "Kill Bill Vol. 1" (2003) si "Kill Bill Vol. 2" (2004). Cel mai recent lungmetraj al sau este "Django unchained", nominalizat la cinci premii Oscar si premiat cu doua Globuri de Aur. Anterior, el a lansat "Inglorious Basterds", cu Brad Pitt in rolul principal, nominalizat la opt premii Oscar si devenit intre timp si un succes de box office.