marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

„Avatar: The Way of Water“ devine al șaselea film din istorie ce depășește 2 miliarde de dolari la nivel global

Succes fulminant pentru sequel-ul lui James Cameron, care înregistrează cifre impresionante la box office.

Avatar: The Way of Water devine al șaselea film din istorie ce depășește 2 miliarde de dolari la nivel global
În doar câteva săptămâni de la premieră, blockbusterul „Avatar: The Way of Water“ al lui James Cameron a depășit pragul de 2 miliarde de dolari pe plan global. Filmul a câştigat aproape 605 milioane de dolari în America de Nord, iar 1,43 miliarde în restul lumii, depășind pragul simbolic de 2 miliarde de dolari cu vreo 65 de milioane de dolari – ceea ce este un real succes pentru continuarea aşteptată a blockbusterului ştiinţifico-fantastic din 2009, plasată la mai mult de un deceniu de la evenimentele din primul film şi într-un spaţiu acvatic.
 
„Avatar: The Way of Water“ este cel de-al șaselea film din istorie - și primul din pandemie - care a depășit acest reper mult-râvnit, alăturându-se unui club exclusivist din care mai fac parte „Avatar“, „Avengers: Endgame“, „Titanic“, „Star Wars: The Force Awakens“ și „Avengers: Infinity War“. Practic, James Cameron are acum trei dintre cele șase filme cu cele mai mari încasări din istoria cinematografului. Este, de asemenea, primul regizor cu trei filme care depășesc pragul de 2 miliarde de dolari încasări.

 
Totodată, Zoë Saldaña, care o joacă pe Neytiri în seria „Avatar“, a jucat în patru dintre cele șase filme care au depășit pragul de 2 miliarde de dolari. Ea mai apare de asemenea atât în „Avengers: Endgame cât și în Avengers: Infinity War“, reluând rolul Gamorei din Gardienii Galaxiei.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies