marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Zero Dark Thirty: filmul despre capturarea si uciderea lui Osama bin Laden, cu 5 nominalizari la Oscar, ajunge in cinematografele din Romania, din 18 februarie

Probabil cel mai controversat si discutat film al anului, care a divizat cinefilii, Zero Dark Thirty ajunge in Romania incepand cu 18 februarie. Filmul regizat de Kathyrn Bigelow si cu Jessica Chastain in rol principal se afla in cursa pentru Oscarurile din 2013, dupa ce a primit 5 nominalizari, inclusiv la categoria Best Picture, dar si pentru cea mai buna actrita in rol principal, cel mai bun scenariu original.

Zero Dark Thirty: filmul despre capturarea si uciderea lui Osama bin Laden, cu 5 nominalizari la Oscar, ajunge in cinematografele din Romania, din 18 februarie


Vanatoarea teroristului bin Laden a fost un subiect de interes mondial, care a tinut ocupate primele pagini ale ziarelor aproape zece ani, dar, desi supozitiile asupra ascunzisului acestuia au fost numeroase, in final, agentii CIA, au dus la final operatiunea. Misiunea lor secreta a fost dezbatuta indelung in media din îIintreaga lume, o parte dintre detalii au fost dezvaluite, dar aspectul cel mai important, rolul specific pe care l-a avut echipa CIA in indeplinirea misiunii este ecranizat pentru prima data.

 

Regizoarea Kathryn Bigelow aduce pe marile ecrane un nou film de succes, Zero Dark Thirty, care a starnit admiratie, dar si controverse in acest an.

Cautarea lui bin Laden a fost o misiune infricosatoare pentru multi soldati americani si a fost considerata imposibila o buna perioada de timp, dar o echipa curajoasa de analisti si interogatori au sfidat temerile si au dovedit căa poate fi dusa la bun sfarsit.

 

Scenaristul si producatorul Mark Boal, un jurnalist experimentat, a redat povestea pe marele ecran cu acuratetea unui reportaj jurnalistic, dar si cu tensiunea dozata in fiecare detaliu al filmului, prezentand pe indelete fiecare lupta personala si fiecare consecinta istorica. Scenele de dialog au fost inspirate din interviurile ample pe care acesta le-a realizat, pastrand insa confidentialitatea surselor de informatie.

Producatorii filmului au ales vocea tinerei Maya, agent CIA, pentru a spune povestea. Maya, agent specializat in  capturarea teroristilor, a fost implicata direct in misiune inca de la bun inceput, îIinsăa prezenta sa a fost mai putin vizibila pentru cei care au dezbatut public subiectul. Intr-un fel, portretizarea tinerei pe masura ce trece de la inocenta, la groaza si hotarare necrutatoare simbolizeaza evolutia unei natiuni care se străaduieste sa faca fata cruzimii luptelor teroriste.


 


Filmul, zguduitor si electrizant, dar fidel faptelor reale ii poarta pe spectatori direct din cabinetele puterii, unde se iau cele mai importante decizii si se discuta secrete de stat, in liniile de lupta, unde pericolul atinge cote maxime si frica domina.

In cinematografe in avanpremiera din 18 februarie, Zero Dark Thirty/Misiunea 00.30 AM, adus in Romania de Forum Film, promite doua ore impresionante si autentice, ca martor direct al unei misiuni istorice, va va face partas la o poveste pe care o veti uita cu greu.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies