marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai dezamagitoare continuari: 10 sequel-uri care nu au fost iertate de fani

Cei de la Whatculture au ales 10 filme exceptionale care au fost insa umbrite de continuarile lor slabe. In top sunt incluse titluri celebre de la "Matrix Reloaded" la "Spider-Man 3." Nu multi producatori pot rezista tentatiei de a realiza o continuare a unui film care a avut succes in box-office. Din pacate pentru public, unele continuari "au aruncat o palma" pe obrazul unor serii populare. Iata topul cu 10 din cele mai slabe continuari din istorie.

Cele mai dezamagitoare continuari: 10 sequel-uri care nu au fost iertate de fani

10. Men in Black II (2002)
Regie:  Barry Sonnenfeld
Distributie: Tommy Lee Jones, Will Smith, Lara Flynn Boyle, Johnny Knoxville, Rosario Dawson

Continuarea Men in Black II a dezamagit prin glumele deloc amuzante si prin scenariul foarte asemanator cu cel al primei parti. De aceasta data, K este cel care trebuie reintrodus lumii super secrete a barbatilor in negru, iar J este cel care trebuie sa duca aceasta misiune la bun sfarsit. O alta incercare care nu s-a dovedit atat de buna a fost crearea cainelui Frank care nu era nici dragut, nici amuzant.

9. Speed 2: Cruise Control (1997)
Regie:  Jan de Bont
Distributie: Sandra Bullock, Jason Patric, Willem Dafoe, Temuera Morrison

In momentul in care Keanu Reeves nu a mai fost de accord sa apara in continuarea filmului Speed, Sandra Bullock ar fi trebuit sa abandoneze si ea proiectul. Din pacate, actrita a ajuns sa joace in Cruise Control, un film care a fost bazat pe o premise total gresita – ca un vas de croaziera poate sa atinga viteze periculoase. Totusi, premisa gresita ar fi putut fi salvata daca regizorul si actorii si-ar fi facut treaba cum trebuie.

 



8. Ocean’s Twelve (2004)

Regie:  Steven Soderbergh
Distributie: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones

Filmul a avut aproape aceeasi echipa ca si primul, dar nu a reusit totusi sa aduca acelasi amuzament ca originalul. Glumele nu par la fel de naturale si actiunea are loc in Europa, un cliseu pentru continuari. Totusi, cea mai bizara scena a filmului este momentul in care Julia Roberts trebuie sa se prefaca ca este Julia Roberts. Ocean’s Twelve nu este un film prost, dar nu se ridica la inaltimea originalului, sustin cei de la Whatculture.

 

7. Spider-Man 3 (2007)

Regie: Sam Raimi
Distributie: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Topher Grace

In cazul seriei Spider-Man, parerile sunt impartite; unii spun ca cel de-al doilea film este prost, altii ca cel de-al treilea. Cei de la Whatculture l-au ales pe ultimul din simplul motiv ca a distrus o trilogie care putea deveni legendara. Regizorul a fost fortat de producatori sa compromita calitatea filmului prin a baga mai multi raufacatori, care au reusit doar sa creeze confuzie in randul publicului si sa-l faca pe Peter Parker sa para depresiv.

 


6. Hannibal (2001)
Regie:   Ridley Scott
Distributie: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Ray Liotta, Frankie Faison

Nici macar Anthony Hopkins si Ridley Scott nu au putut salva aceasta continuare. Desi nu este un film prost, este palid in comparatie cu Silence of the Lambs. Si partea a treia, Hannibal Rising, a fost o continuare extrem de proasta. Totusi Hannibal se pare ca a fost ales in aces top pentru ca nu avea voie sa dezamageasca cu asa o echipa.

 

5. Chronicles Of Riddick (2004)
Regie:  David Twohy
Distributie: Vin Diesel, Karl Urban, Judi Dench, Thandie Newton

Inca un exemplu de distributie buna care nu a reusit sa ridice o productie. Continuarea a fost un esec atat in randul criticilor, cat si la box-office, castigand doar 115 milioane de dolari, dupa ce a avut un buget de 120 milioane. Filmul distruge personajul Riddick, care in Pitch Black (2000) era anti-eroul perfect, si il transforma in salvatorul galaxiei, concept care nu a atras decat critici.



 

4. Alien versus Predator: Requiem/ AVP: R (2007)
Regie: Colin Strause, Greg Strause
Distributie: Steven Pasquale, Reiko Aylesworth, John Ortiz

Fanii au fost dezamagiti de continuarea "Alien versus Predator", in principal din cauza hibridului dintre cele doua specii de extraterestrii. Dar ei au criticat si lipsa unui scenariu decent, actiunea repetitiva si au afirmat ca totul parea inspirat dintr-un film horror de duzina. Cu toate acestea, filmul a reusit sa stranga profit triplu fata de banii investiti de producatori.

 

 

3. A Good Day to Die Hard (2013)
Regie: John Moore
Distributie: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch, Yuliya Snigir

Din pacate pentru franciza Die Hard, ultimul film lansat in acest an a reusit sa schimbe imaginea personajului John McClane si sa il transforme intr-un supererou indestructibil, care poate rezista oricarui accident. Fanii nu au fost multumiti de aceasta mutatie a personajului lor preferat, si au fost de asemenea dezamagiti din cauza dialogului lipsit de replici inteligente.

 



2. The Matrix Reloaded (2003)
Regie:  Andy si Lana Wachowski
Distributie: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving

Fanii au asteptat 4 ani pentru continuarea unuia dintre cele mai mari filme din istorie, dar au fost mai mult decat dezamagiti de Matrix Reloaded. Firul epic este prea complicat, actiunea prea complexa, iar personajele principale se pierd in marea de efecte CGI. Dezamagitor, dar nu la fel de prost ca filmul aflat pe primul loc din acest top.

 



1. Star Wars Episode II: Attack Of The Clones (2002)
Regie: George Lucas
Distributie: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Samuel L. Jackson

Exemplul perfect ca prea multe efecte speciale si replici total lipsite de sens pot distruge un blockbuster. George Lucas a fost criticat pentru toata trilogia Star Wars din anii 2000, dar cea de-a doua parte este cea mai proasta dintre ele si a lasat milioane de fani din intreaga lume dezamagiti de continuarile care ar fi putut fi epice.
 


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies