marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Așii cinema-ului francez, plus un fotbalist de liga campionilor vin în Asterix și Obelix: Regatul de mijloc

Poate că nu-l vom revedea pe Gérard Depardieu în această continuare, dar vom râde la fel de copios ca și la celelalte filme din serie.

Așii cinema-ului francez, plus un fotbalist de liga campionilor vin în Asterix și Obelix: Regatul de mijloc
Obelix e la fel de gras și de inventiv, doar că acum e jucat de Gilles Lellouche, nu de Depardieu, care s-a retras din activitate, pe fondul scandalurilor privind mai vechi abuzuri sexuale de culise și a averii pusă la adăpost în Rusia, unde nu plătește la fel de mult impozit ca în Franța. Asterix e la fel de pus pe șotii, doar că nu mai e interpretat de Clovis Cornillac, ci de Guillaume Canet, care regizează și pelicula.
 
Nici Alain Delon, deja octogenar, nu-l mai joacă pe Iulius Cezar, onoarea revenindu-i lui Vincent Cassel. Cât despre prințesă, a venit rândul lui Marion Cotillard să îmbrace costumul, în timp ce în locul lui Zinedine Zidane avem invitat un alt fotbalist de talie mondială, pe Zlatan Ibrahimovici.



 
La 15 ani după precedentul film, Asterix și Obelix au parte de noi provocări în „Regatul de mijloc”. Împărăteasa Chinei tocmai a fost întemnițată în urma unei lovituri de stat provocate de prințul Deng Tsin Qin. Ajutată de Finalthesis, negustorul fenician, și de credincioasa ei gardă de corp, Mai Wei, singura fiică a împărătesei, prințesa Sass-Yi, fuge în Galia pentru a cere ajutorul celor doi viteji războinici Asterix și Obelix, care sunt înzestrați cu o forță supraomenească, datorită poțiunii lor magice. Cei doi eroi inseparabili acceptă să o ajute pe prințesă să-și salveze mama și să-și elibereze țara. Dar Cezar și puternica sa armată, însetați de o nouă cucerire, se îndreaptă și ei spre Regatul de Mijloc...

 

 
Filmul „Asterix și Obelix: Regatul de mijloc”/„Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu” (2023) este difuzat la Pro Cinema duminică seară de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:15.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies