21 octombrie 2015. Aceasta este data la care personajele Marty McFly si Doc Brown calatoreau in viitor, in filmul “Back to the future II”, al doilea capitol dintr-o franciza care a cucerit generatii intregi de cinefili.
Timp de 100 de ani, productiile cinematografice au pavat modul in care societatea isi imagineaza viitorul. In acest an, pe 21 octombrie, milioane de cinefili inraiti sarbatoresc ziua in care ne-am intors in viitor. Seria cu Michael J. Fox si Christopher Lloyd, regizat de Robert Zemeckis, lansata in 1985, a fost un regal al profetiilor tehnologice.
De la masini zburatoare, gadget-uri care ne simplica viata sau realitate virtuala, “Back to the Future II” (1989) a prezis o serie inventii inedite. Dupa 26 de ani, o parte dintre ele exista in 2015, insa pentru altele mai avem de asteptat.
"Traim in lumea pe care ei au prezis-o, cu cateva exceptii. Acesta este viitorul imaginat de ei" a spus Jason Bradbury, prezentatorul emisiunii The Gadget Show, conform The Independent.
Pana si masina timpului cu care acestia calatoresc in viitor este realizata cat mai stiintific posibil. "Ei chiar au creat un model al unui reactor termonuclear, bazat pe cele mai bune teorii stiintifice existente in 1984" a mai spus acesta.
Bradbury este atat de pasionat, incat si-a cumparat modelul DeLorean (DMC 12) al masinii din film si a modificat-o, ca sa arate ca varianta vintage din film. Acum, are o masina aproape identica cu cea din film, inclusiv in interior si spune ca oamenii sunt fascinati cand o vad si vor sa isi faca selfie cu ea. Atunci cand atinge viteza de 88 mile la ora, cu care calatoreau in viitor, ecranele se deschid si straluceste ca si cum ai calatori prin timp. "Politistii ar ramane masca daca ar vedea de ce e capabila. Dar nu am mers cu ea pe strada decat o data".
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.