marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

8 filme au depasit in istorie pragul de UN miliard de dolari: Johnny Depp e cel mai mare star de box office

Doar 8 filme au depasit pragul de 1miliard de dolari incasari la nivel global. Ultima productie intrata in clubul miliardarilor - Piratii din Caraibe 4  a reusit sa faca din seria cu Jack Sparrow singura cu 2 filme care au peste 1 miliard de dolari incasari fiecare si din Johnny Depp cel mai mare star de box office. E singurul actor cu 3 filme prezente in top si care au strans impreuna peste 3 miliarde de dolari.

1. Avatar ( 2.8 miliarde de dolari)

A revolutionat istoria filmelor 3D si a urcat in topul celor mai profitabile filme din istorie. Avatarul lui James Cameron nu mai are nevoie de niciun tip de prezentare.

2. Titanic ( 1,8 miliarde de dolari)

Mai era vreo urma de indoiala ca tot ce atinge James Cameron devine masina de facut bani?  Cu 12 ani inainte sa aprinda spiritele cu Avatar  facea sa curga valuri de lacrimi cu Titanic.

In 1997, filmul strange 600 de milioane de dolari in SUA si atingea sume record la nivel international.

3. The Lord of the Rings: The Return of the King ( 1.12 miliarde de dolari)

Al  treilea film din indragita trilogie a reprezentat cireasa de pe tort ca incasari pentru regizorul Peter Jackson  si studiourile  New Line. Pe langa Oscaruri, au venit si banii si nu e de mirare ca Peter Jackson s-a pus serios la munca cu The Hobbit.

4. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest ( 1.07 miliarde de dolari)

Al doilea film din seria Piratii a fost calcat in picioare de critici, insa asta nu i-a oprit pe fani sa nu-i ramana fideli lui Johnny Depp.

5. Toy Story 3 (1.06 miliarde de dolari )

Este singura animatie prezenta in topul filmelor cu cele mai mari incasari. Comedia animata premiata cu Globul de Aur a cucerit pe toata lumea in 2010.

6. Alice in Wonderland ( 1.02 miliarde de dolari)

Filmul lui Tim Burton a avut un succes mai mare pe plan internation decat in SUA. Filmul cu Johhny Depp , Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska si Anne Hathaway a strans din zonele din afara Americii de Nord peste 600 de milioane de dolari.

7. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ( 1.009 miliarde de dolari)

Din nou Johnny Depp este reteta pentru succes.
Captain Jack Sparrow nu si-a pierdut sarmul iar banii au curs pentru studiourile Disney si pentru producatorul Jerry Bruckheimer chiar daca criticii au cam lovit in film.

8. The Dark Knight (1.002 miliarde de dolari)

Productia regizata de Christopher Nolan este singurul film cu super eroi prezent in clubul miliardarilor.


Modifică setările cookies