marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

8 mari actori ne dau cea mai importantă lecție: Învaţă să trăieşti! Astăzi, la Pro Cinema

Când pierderea unei persoane dragi te aruncă într-o spirală a depresiei, numai timpul și iubirea pot alina ce a furat moartea.

8 mari actori ne dau cea mai importantă lecție: Învaţă să trăieşti! Astăzi, la Pro Cinema
Un film sensibil, introspectiv, semnat de regizorul David Frankel, care îl pune în prim-plan pe Will Smith și-l înconjoară de alte șapte staruri – Edward Norton, Kate Winslet, Helen Mirren, Michael Peña, Keira Knightley, Naomie Harris și Jacob Latimore –, menite să-i descrie universal și să-l ajute să parcurgă drumul greu spre lumină.
 
„Învaţă să trăieşti!“/„Collateral Beauty“ (2016) este îndemnul pe care-l primește personajul lui Will Smith, Howard Inlet, un talentat om de PR a cărui agenție e una dintre cele mai de succes din oraș, care pierde tot, după ce fetița sa de 6 ani moarte și îi lasă un gol imens în suflet. Practic, tot ce a construit cade piesă cu piesă, ca într-un domino: compania este aproape de faliment, iar relațiile cu prietenii cei mai buni se deteriorează. 
 
Revoltat, neconsolat și confuz, întrebându-se încontinuu „De ce?“, începe să scrie niște scrisori către personaje abstracte – Dragostea, Timpul și Moartea -, și se ceartă imaginar cu ele. 

 
Îngrijorați de felul în care decurg lucrurile și care încep să-i afecteze și pe ei, prietenii și colaboratorii săi, Whit (Edward Norton), Claire (Kate Winslet) și Simon (Michael Peña), decid să-i facă jocul și să angajeze niște actori care să interpreteze la propriu Dragostea, Timpul și Moartea. Dar, pe cât de ingenioasă este ideea lor, pe atât devine periculoasă, căci scoate la iveală dramele din viețile tuturor.

 
Interesant este că o tragedie personală l-a ajutat pe Will Smith să intre mai bine în piele personajului principal: el și-a pierdut tatăl chiar înaintea filmărilor. "Tatăl meu a primit atunci diagnosticul: mai avea de trăit șase săptămâni. Am aflat acest lucru în timp ce mă pregăteam pentru rol. Așa că am hotărât să mă folosesc de munca mea pentru a face fațî dramei. A fost felul nostru, al meu și al tatălui meu, de a ne spune adio. A fost o îmbinare frumoasă de artă și viață."

 

Filmul „Învaţă să trăieşti!“/„Collateral Beauty“ este difuzat la Pro Cinema sâmbătă de la ora 20:30.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies