marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A fraierit Natalie Portman lumea de un Oscar?

Scandalul provoacat de declaratiile dublurii lui Natalie Portman se apropie de final. Cainele din rezervor stie de ce.

A fraierit Natalie Portman lumea de un Oscar?

Daca nu stiti intreaga poveste (vai, cum sa nu o stiti?!), facem o trecere in revista pe fast forward.  23 martie 2011: Benjamin Millepied, coregraf, viitor sot si tatic declara ca Natalie Portman apare in 85% din scenele de dans din Black Swan. 26 martie 2011: Sarah Lane, dublura vedetei, balerina profesionista cu 22 de ani experienta din 27 cat are, il contrazice virulent: doar 5% din miscarile din film sunt ale lui Natalie. Desi Sarah e creditata pe generic ca “hand model” si “stunt double”, ea sustine ca in realitatea aproape tot ce vedem in film dansand este corpul ei. Da, capul ii apartine lui Natalie, dar nu e decat o procedura grafica la care au apelat realizatorii filmului. 27 martie: compania Fox da un comunicat in care ii multumeste Sarahei pentru efortul depus si precizeaza ca majoritatea momentelor de dans din film ii apartin lui Natalie.

Nici urma de vreun procent!

Si de aici incep carutele de comentarii, ipoteze si precizari – cum munca celor de jos (dubluri, cascadori, ghost writeri) nu e nicicand remarcata. Cum fata asta, Sarah, e geloasa pe succesul si premiile obtinute de Natalie. Poate vrea cele 15 minute de celebritate, poate incearca sa mai faca rost de niste bani. Oricum Natalie merita Oscarul pentru cum interpreteaza! Da, dar toata campania de Oscar (poate intr-o zi ne infigem coltii si in ce inseamna o campanie de Oscar!) a fost construita pe ideea ca Natalie danseaza pe bune in film dupa un singur an de pregatire. Publicul se simte inselat.

Bla-bla-bla. Bla!

Un amanunt interesant e sarit de toata lumea. 29 martie e data oficiala de lansare internationala a DVD-ului cu Black Swan. Click. V-a cazut fisa, sper. Ce motiv mai bun se putea inventa, excludem decesele, pentru ca acest disc sa se vanda nespus de bine? Iti iei frumos discul acasa, te uiti in slow motion, studiezi atent. E capul sau nu e capul corpului? Acesta este motivul pentru care scandalul e aproape inchis. Pentru ca e 100% marketing sau, cum ar zice dom’ Pepe din Filantropica, e doar o poveste care sa te faca sa deschizi portofelul. Vedeti…, unii lucreaza la nivel global.
 



Modifică setările cookies